Isviçre'de nasıl avukat olunur?

İçindekiler:

  1. Isviçre'de nasıl avukat olunur?
  2. Isviçrede çalışmak için hangi dil?
  3. Isviçre'de oturma ve çalışma izni nasıl alınır?
  4. İsviçre vatandaşı nasıl olunur?
  5. Yurtdışı denklik belgesi nasıl alınır?

Isviçre'de nasıl avukat olunur?

İsviçre'de bir avukat olabilmek için İsviçre'de Hukuk Derece, öğrenciler Kanunun üç yıllık Bachelor (Lisans) tamamlamanız gerekir. Ancak, sırayla Barosu'na ve uygulama girmek için, Kanunlar bir sonraki iki yıllık Yüksek Lisans da gereklidir.

Isviçrede çalışmak için hangi dil?

İsviçre'nin başarısının ve uyumunun anahtarı bu ülkedeki çeşitlilik düzeyinde olabilir. Sonuçta, ülkenin dört resmi dili var. Bir değil, iki - dört! Dört resmi dil Almanca, Fransızca, İtalyanca ve Romanşça'dır.

Isviçre'de oturma ve çalışma izni nasıl alınır?

Oturma izni, İsviçre'de kantonlara göre ayrılmış göçmenlik bürolarına, yerleşilmek istenen bölge seçildikten sonra başvuru yapılarak alınabilir....Ek olarak çalışma iznine başvurulacaksa;
  1. İş sözleşmesi.
  2. Şirket bilgileri.
  3. Özgeçmiş ve üniversite diploması
  4. İşveren yazısı
  5. Adli Sicil Kaydı (Sadece B oturum izni başvuruları için)

İsviçre vatandaşı nasıl olunur?

İsviçre vatandaşlığı elde etmek için temel olarak 3 yol vardır: Doğum yoluyla vatandaşlık, evlilik yoluyla vatandaşlık ve vatandaşlığa kabul yoluyla vatandaşlık. Amerika Birleşik Devletleri'nin aksine İsviçre topraklarında doğan her çocuk İsviçre vatandaşı olmaz.

Yurtdışı denklik belgesi nasıl alınır?

Yurt dışı denklik belgesi alabilmek için ilk yapılması gereken YÖK Denklik Web Sayfası aracılığıyla YÖK 'e ön başvuru yapmaktır. Ön başvurunuzu tamamladıktan sonra inceleme aşamasına geçebilmek için yine aynı sistem üzerinden yetkili makamla görüşebilmek için randevu almanız gerekmektedir.