Döner Kanal Eğesi nedir?

İçindekiler:

  1. Döner Kanal Eğesi nedir?
  2. H tipi eğe ne işe yarar?
  3. ProTaper ne demek?
  4. Sarı renk Kanal aletlerinde kaç numarayı ifade eder?
  5. Rake açısı nedir Diş?
  6. Zipping ne demek Endodonti?

Döner Kanal Eğesi nedir?

EndoArt Nikel Titanyum Endodontik Döner Eğe sistemleri Türkiye'de titanyum tellerden üretilen resiprokasyon ve rotasyonel hareketler ile çalışan yerli eğe sistemidir. ... Bu sayede kullanıcılar tarafından karışıklık olmadan vakaya uygun eğe sistemi seçebilmekte ve kutuları otoklava dayanıklıdır.

H tipi eğe ne işe yarar?

Eğelerin kesme yeteneğinde aletin kesici adımlarının sayısı ve alet ucunun formu önemlidir. ... H-tipi eğeler ise sadece filing hareketi ile kullanılırlar. H-tipi eğeler genişletme dışında, kanal dolgu maddelerinin ve pulpa dokusunun kanaldan uzaklaştırılmasında kullanılırlar.

ProTaper ne demek?

ProTaper ® nikel titanyum döner eğeleri özel zor, yüksek kalsifiye veya eğri kök kanallarının tedavisi için tasarlanmıştır. Uzun köklerde kanalların koronal yönleriyle kendi özel yiv yapısı ile ( 1 ve 2. resimler ) şekillendirme sağlar. Eğe uzunluğu üzerinde giderek daha büyük ( taper ). kanal alanı sağlar.

Sarı renk Kanal aletlerinde kaç numarayı ifade eder?

06 açılı kanal aletlerde siyah renkli stopper kullanılmıştır. Sap kısımlarında kaç numara olduklarını gösteren standart renkler mevcuttur (20# sarı, 25# kırmızı, 30# mavi…) 300-600 rpm hızla, Crown Down şekillendirme sistemi kullanılmaktadır.

Rake açısı nedir Diş?

Kesme (rake) açısı aletin uzun aksına dik olan kesitle, kesici yüzeyin oluşturduğu açıdır (48). Kesici açı ise, eğenin kesici kenarına dik olarak gelen çap ile kesici kenar arasındaki açıdır (48). ... Çoğu konvansiyonel endodontik eğe negatif ve nötral kesme (rake) açısı gösterir.

Zipping ne demek Endodonti?

Zipping yada apekste zip oluşumu kanalın apikal trasportasyonu sonucu ortaya çıkan kum saati şeklindeki görünümdür ve eğrilik derecesi fazla olan kanalların preparasyonunda daha sık görülmektedir. yapma eğilimindedir. Böylece kanalın doğal eğimi ve gidiş yolu değişmiş olur.