Gentagut göz damlası ne için kullanılır?

İçindekiler:

  1. Gentagut göz damlası ne için kullanılır?
  2. Gentagut ilaç ne işe yarar?
  3. Genta göz damlası kaç gün kullanılır?
  4. Gentagut damla gebelikte kullanılır mı?
  5. Hamilelikte gözler bozulur mu?

Gentagut göz damlası ne için kullanılır?

GENTAGUT", aminoglikozit antibiyotik grubundan olan gentamisin adlı etkin maddeyi içermektedir. GENTAGUT", bazı organiznaların neden olduğu göz ve kulak enfeksiyonlarının tedavisinde ve göz ya da kulak travinasında cnlcksiyon oluşumunu önlemek amacıyla kullanılır.

Gentagut ilaç ne işe yarar?

göz ya da kulak travmasında enfeksiyon oluşumunu önlemek amacıyla kullanılır. , renksiz veya hafif sarı berrak bir çözeltidir. Kendinden damlalıklı, şeffaf şişede 5 mL çözelti içermektedir. ®, topikal (bölgesel) olarak kullanılan bir ilaçtır.

Genta göz damlası kaç gün kullanılır?

GENTA, ambalaj açıldıktan sonra 15 gün içinde kullanılmalıdır. Son kullanma tarihiyle uyumlu olarak kullanınız. Ambalajın üzerinde belirtilen son kullanma tarihinden sonra GENTA'yı kullanmayınız.

Gentagut damla gebelikte kullanılır mı?

Gentamisin işitme kaybına neden olabilir, bu nedenle kulak zarı delik ise kulağa uygulanmamalıdır. Fungal ve viral enfeksiyonlar için uygulanmamalıdır. Hamile ve süt verenlerde kullanımı: Gentamisinin gebelik kategorisi C dir.

Hamilelikte gözler bozulur mu?

Hamilelik, gözde kırma kusuru değişikliğine neden olmaktadır. Progesteron ile bağlantılı olarak kornea dokusunun yani gözün en öndeki bombe saydam tabakasının su tutma özellikleri değişir. Bunun sonucunda görmede bulanıklık ve özellikle kontakt lens kullananlarda lense karşı aşırı bir duyarlanma gelişebilir.