Halefiyet ilkesi hangi sigorta?

İçindekiler:

  1. Halefiyet ilkesi hangi sigorta?
  2. Yakın sebep prensibi nedir?
  3. Halefiyet ilkesi hangi sigorta türlerinde geçerli değildir?
  4. Sigortada yakın neden neyi ifade eder?
  5. Devletin Ardıllığı ne demek?
  6. Halefiyet ne demek hukuk?
  7. Çifte sigorta ne demek?

Halefiyet ilkesi hangi sigorta?

Halefiyet kavramının sigortacılık sektöründe yer aldığı hususlar, genellikle zarar ve sorumluluk sigortaları kapsamındadır. Sigorta konusunun, sigorta ettirenin ya da sigortalının üçüncü kişilere verdiği zararlar olduğu sigorta türlerinde, borç ifa yükümlülüğü sigorta şirketine devredilir.

Yakın sebep prensibi nedir?

Yakın sebep prensibi prim hangi teminatın karşılığı olarak alınmış ise tazminatın da o rizikonun gerçekleşmesi halinde ödeneceğini ifade etmektedir. Tazminat, rizikonun gerçekleşmesi ve hasarın oluşması nedeniyle doğan zararı gidermek için sigortacı tarafından sigortalıya ödenen miktardır.

Halefiyet ilkesi hangi sigorta türlerinde geçerli değildir?

Yasal halefiyet zarar sigortalarında söz konusudur. Zarar sigortasının aktif sigortası veya pasif sigortası olması fark yaratmaz. Buna karşılık tutar sigortalarında yasal halefiyet yoktur.

Sigortada yakın neden neyi ifade eder?

En temel basit anlatımıyla, söz konusu bir hasarın oluşması sürecini tetikleyen ilk olay, o hasarın yakın sebebidir diyebiliriz.

Devletin Ardıllığı ne demek?

Özet: Halefiyet hukuku, belli bir ülke üzerindeki egemenlik yetkisinin bir devletten bir başka devlete intikali sonrasında, ülke üzerinde kurulmuş olan hukukî ilişkilerin akıbetinin ne olacağı sorusuna cevap vermeye çalışan kurallar bütünüdür.

Halefiyet ne demek hukuk?

Hukuki bir terim olarak halefiyet kısaca, bir kimseye ait hakların başka birine geçmesidir. Miras Hukuku'nda mirasın intikali için temel esaslardan biri olan külli halefiyet ve cüzi halefiyet olarak ikiye ayrılır.

Çifte sigorta ne demek?

Bir menfaat için aynı zamanda, aynı rizikolara karşı, birden çok sigorta yapılması anlamına gelmektedir. Birden fazla sigortada sigorta bedelinin, sigorta değerine eşitliği ilkesi bozulmamalıdır. ... Ancak sigorta bedeli ile sigorta değeri arasındaki farklılık durumunda çifte sigorta ortaya çıkacağından, yasal değildir.