Ön ayak olmak nasıl yazılır TDK?

İçindekiler:

  1. Ön ayak olmak nasıl yazılır TDK?
  2. El ayak olmak ne demektir?
  3. Lafa tutmak ne demek?
  4. Eli altında olmak ne demek?
  5. Lafı gevelemek ne demek?

Ön ayak olmak nasıl yazılır TDK?

Önayak mı?” yoksa “Ön ayak mı?” Nasıl Yazılır? işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Ön ayak şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Önayak şeklinde olmalıdır.

El ayak olmak ne demektir?

Eli ayağı olmak deyimi başka bir kimse için en ideal şekilde yardımda bulunarak onun sorumluluğunda olan işleri yapmak anlamına gelmektedir. Eli ayağı olma deyiminde amaç karşıdaki kişinin kendi ihtiyaçlarını karşılamada veya çalışmalarını yapmasında yardımcı olmak anlamlarına da gelmektedir.

Lafa tutmak ne demek?

Lafa Tutmak deyiminin anlamı:Birini konuşarak, gereksiz meseleler anlatarak işinden alıkoymak. ➡Lafa Tutmak deyiminin örnek cümle içinde kullanımları: »Onu biraz lafa tutup oyalamaya başladılar.

Eli altında olmak ne demek?

Eli Altında Olmak deyiminin anlamı:İstediği anda ele alıp kullanabileceği bir yerde bulunmak, buyruğunda olmak anlamlarında kullanılmaktadır. Hazır bulunmak ya da hazır bulundurmak, anında kullanılabilir durumda olan şeyler için kullanılan bir deyim olarak tercih edilmektedir.

Lafı gevelemek ne demek?

➡Lafı Ağzında Gevelemek deyiminin anlamı:Söylemek istediğini açık olarak bir türlü söyleyememek, şundan bundan bahsetmek. ➡Lafı Ağzında Gevelemek deyiminin örnek cümle içinde kullanımları: »Beni görünce şaşırdı, lafı ağzında gevelemeye başladı.