Geçici dolgu olan diş ağrır mı?

İçindekiler:

  1. Geçici dolgu olan diş ağrır mı?
  2. Gecici dolgu neden yapılır?
  3. Geçici dolgu ağız kokusu yapar mı?
  4. Diş dolgu yapıldıktan sonra diş fırçalanır mı?

Geçici dolgu olan diş ağrır mı?

Geçici dolgu yapıldıktan sonra bir iki gün kadar diş hassasiyeti oluşabilmektedir. Bu sebeple, ilk günlerde çok sıcak ya da çok soğuk yiyecek ve içeceklerden uzak durulması gerekir. Dolgu uygulamasının ardından yaşanabilecek ağrı ihtimallerine karşı, diş hekiminiz size ağrı kesici önerecektir.

Gecici dolgu neden yapılır?

Geçici diş dolgusu bireyde dolgu yapılması gerekli olduğu ancak tedavi süreci henüz tamamlanmadan hastanın daha rahat yiyip içmesini sağlamak amacı ile yapılır. Ayrıca bir yapılış nedeni de bireyde meydana gelen sorunun tespitini daha iyi sağlamaktır.

Geçici dolgu ağız kokusu yapar mı?

Kırık dişler veya dolgular da kokunun eliminasyonu için tedavi edilmesi gereken faktörlerdendir. Diş çekimi sonrası dönemde çekim boşlukları ağız kokusuna sebep olabilir fakat bu geçici bir faktördür. Yara tamamen kapanınca sorun kendiliğinden ortadan kalkar.

Diş dolgu yapıldıktan sonra diş fırçalanır mı?

Diş dolgusu sonrası yenen yemek ve içeceklerden sonra, yeni dolgulu dişlerin fırçalanması, iple temizliği veya gargara yapılmasında hiçbir sakınca bulunmamaktadır. Dişin sinirlere yakın bölgesinde yapılan dolgu işlemi sonucunda, düzelmesi biraz daha fazla zaman almaktadır.