Evi karınca bastı nasıl kurtulabilirim?

İçindekiler:

  1. Evi karınca bastı nasıl kurtulabilirim?
  2. Evi karınca niye basar?
  3. Karınca giren ev bereketli olur mu?
  4. Şekerden karınca nasıl temizlenir?
  5. Karıncayı ne kaçırır?

Evi karınca bastı nasıl kurtulabilirim?

Pudra şekeri ve kabartma tozunu karıştırarak bir toz karışım elde edin. Karınca yuvalarına bu karışımı dökün. İki maddeye karşı hassas olan karıncalar, pudra şekeri ve kabartma tozunun kokusunu aldıktan sonra bir daha evinize gelmeyecektir.

Evi karınca niye basar?

Ancak, evi bir kere karınca bastıktan sonra zincirleme olarak devamı da gelir ve bir anda hiç beklenilmedik bir şekilde evin içerisini karınca sürüsü basar. Bu durum çoğunlukla evdeki yiyecek ve içecekleri açıkta ya da karıncaların rahatlıkla keşfettikleri ve erişebildikleri yerlerde bırakılmasından kaynaklanır.

Karınca giren ev bereketli olur mu?

Çalışkan bir hayvan olan karıncanın, geldiği eve bereket getirdiğine inanılır ve asla ona zarar verilmez. Evlerde karınca duası bulundurmak da yine bereket dileğinin sembolüdür.

Şekerden karınca nasıl temizlenir?

1. Karbonat, şekerle birlikte karıştırılarak karıncaların yuva çıkışlarına koyulabilir. Bu karışımdaki şeker kokusu karıncayı çekerek yenmeyi sağlıyor. Karbonat ise karıncanın doğal kimyasını bozarak sayıca azalmasını sağlıyor.

Karıncayı ne kaçırır?

Sprey şişesinin içine su, sirke ve limon suyu ekleyin. Günde bir kez karışımı karıncaların geldiği yerlere sıkın. Bir süre sonra karıncaların kaçtığını göreceksiniz. Eğer evinizin belli bir bölgesine karıncalar akın etmişse su yardımıyla onları kaçırabilirsiniz.