Maden arama ruhsatı kaç para?

İçindekiler:

  1. Maden arama ruhsatı kaç para?
  2. Maden arama iznini kim verir?
  3. Kaç maden ruhsatı verildi?
  4. Madenleri kim denetler?
  5. Maden ruhsat harçları ne zaman ödenir?
  6. Maden grupları nelerdir?
  7. Maden Kanuna göre ruhsat bedellerinin tamamının her yıl hangi ay sonuna kadar yatırılması zorunludur?
  8. Türkiyede kaç tane maden ocağı var?
  9. Mermer kaçıncı grup maden?
  10. Maden ruhsatı taşınmaz mı?
  11. Maden Kanunu kaç kez değişti?
  12. Maden ruhsat harcı nereye ödenir?
  13. Temdit projesi ne demek?
  14. Kaç grup maden vardır?

Maden arama ruhsatı kaç para?

Cevap: Müracaat harcı olarak 1466,40 TL. yatırılması gerekir. Soru: Arama ruhsatı/sertifika talep harcı nerelere yatırılır. Cevap: Arama ruhsatı/sertifika talep harcı vergi dairelerine, ya da Genel Müdürlüğümüzde bulunan banka şubesine yatırılır.

Maden arama iznini kim verir?

MADEN HAKKI, RUHSAT MÜRACAATLARI Maden ruhsatları Enerji Bakanlığı Maden İşleri Genel Müdürlüğü tarafından verilmektedir. Maden ruhsatları 3213 sayılı maden kanununa göre 6 ana grupta aşağıdaki şekilde gruplandırılmıştır.

Kaç maden ruhsatı verildi?

Değerlendirme: 2018 yılında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Maden İşleri Genel Müdürlüğü'nce 6.646 adedi arama, 10.155 adedi işletme ruhsatı olmak üzere toplam 16.801 adet maden ruhsatı verilmiştir.

Madenleri kim denetler?

Maden İşleri Genel Müdürlüğü (MİGEM), madenleri işletme güvenliği açısından barındırdığı tehlike büyüklüklerine göre sınıflara ayırdı. MİGEM, yılda en az bir kez denetlenmesi gereken madenleri risk büyüklüklerine göre yılda 1, 2 ve 4 kez denetlemeye başladı.

Maden ruhsat harçları ne zaman ödenir?

Kanun gereği Satış Bilgi Formu üzerinden ödenmesi gerekli Devlet Hakkının %50'si Hazine hesabına, %25'i Özel İdare hesabına ve %25'i Köylere Hizmet Götürme Birliği hesabına her yıl HAZİRAN AYI SONUNA KADAR yatırılması zorunludur. Yatırılmaması durumunda gecikme cezası uygulanmaktadır.

Maden grupları nelerdir?

  • Altın, Gümüş, Platin, Bakır, Kurşun, Çinko, Demir, Pirit, Manganez, Krom, Civa, Antimuan, Kalay,
  • Vanadyum, Arsenik, Molibden, Tungsten (Volframit, Şelit), Kobalt, Nikel, Kadmiyum, Bizmut, Titan (İlmenit, Rutil),
  • Alüminyum (Boksit, Gipsit, Böhmit), Nadir toprak elementleri (Seryum Grubu, Yitriyum Grubu) ve.
Daha fazla öğe...

Maden Kanuna göre ruhsat bedellerinin tamamının her yıl hangi ay sonuna kadar yatırılması zorunludur?

Ruhsat bedellerinin vadesinde ödenmemesi durumunda uygulanacak yaptırımları öngören Maden Kanunu'nun mevcut m.13/I c.5 bendinde yer alan “Ruhsat bedelinin her yıl ocak ayının sonuna kadar tamamının yatırılmaması hâlinde yatırılmayan kısmının iki katı ruhsat bedeli olarak her yıl haziran ayının son gününe kadar ...

Türkiyede kaç tane maden ocağı var?

Türkiye 'de toplam aktif maden ocağı bulunurken bu yılın ilk dokuz ayında 3287 maden ocağı denetlendi.

Mermer kaçıncı grup maden?

II (b) Grubu Madenler; Mermer, Traverten, Granit, Andezit, Bazalt gibi blok olarak üretilen taşlar ile dekoratif amaçla kullanılan doğal taşlar. II (c) Grubu Madenler; Kalsit, Dolomit, Kalker, Granit, Andezit, Bazalt gibi kayaçlardan entegre çimento, kireç ve kalsit öğütme tesisinde kullanılan kayaçlar.

Maden ruhsatı taşınmaz mı?

İsviçre hukukunda madenler, daha doğrusu maden üzerindeki ruhsat ve imtiyazlar, alım satım ve ipotek gibi tapu sicil işlemlerine konu olabilmesi bakımından taşınmaz sayılmışlardır.

Maden Kanunu kaç kez değişti?

21 kez değişikliğe uğrayan, pek çok hukukçu tarafından Anayasa ve diğer ilgili mevzuatlarla çeliştiği yönünde eleştirilen Maden Kanunu, maden ruhsatlarına verilen onaylardaki boşluklar ve denetimsizlik; Türkiye'nin doğal varlıklarının madenciliğe teslim edilmesini mümkün kılıyor.

Maden ruhsat harcı nereye ödenir?

**Yıllık Ruhsat Harçları her yılın "OCAK AYI SONUNA KADAR" ruhsat sahibinin bağlı olduğu vergi dairesine yatırılması gerekmektedir. Yatırılmaması durumunda gecikme cezası uygulanmaktadır. 1 (a) grubu ruhsatların teminatları Özel İdare Müdürlüğü hesabına, harçları vergi dairesine yatırılacaktır.

Temdit projesi ne demek?

Temdit Projesi Hazırlanması İşletme ruhsat süresinin bitiminden önce yeni bir projeyle (Temdit İşletme Projesi) süre uzatma talebinde bulunabilmek amacıyla hazırlanan projedir. Maden üretimi sonlandıktan sonra sahanın topografyasının doğal ortamına, ekolojiye uygun hale getirerek düzenlenmesi hususunu içeren projedir.

Kaç grup maden vardır?

Maden Kanununun 2. Maddesinde, madenler toplam altı grup olarak belirlenmiş ve ruhsatlandırılmasında da bu gruplar esas alınmıştır. Öncelikle bu gruplarda yer alan madenlerin hangileri olduğuna değinmekte fayda vardır. Zira kural olarak aynı grup ruhsatlar birbiri üzerine verilemez.