Kuzey Kibris Türkiye'nin mi?

İçindekiler:

  1. Kuzey Kibris Türkiye'nin mi?
  2. Kıbrıs adası kimin?
  3. Lefkoşa Türkiye'nin mi?
  4. Türk vatandaşları Güney Kıbrıs'a gidebilir mi?
  5. KKTC bir ucundan bir ucu kac km?
  6. Kıbrıs Türkiye sınırı kaç km?

Kuzey Kibris Türkiye'nin mi?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) veya Kuzey Kıbrıs, Akdeniz'deki Kıbrıs adasının kuzey kısmında yer alan de facto devlet. Varlığı Türkiye dışında hiçbir ülke tarafından tanınmamaktadır. ... Ambargolardan dolayı ekonomik olarak Türkiye'ye bağımlı hâle gelmiştir.

Kıbrıs adası kimin?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti günümüzde bağımsızlığı sadece Türkiye Cumhuriyeti dışında hiçbir ülke tarafından tanımayan de facto bağımsız bir cumhuriyet konumundadır. Adanın kuzeyi de jure olarak Kıbrıs Cumhuriyeti'ne ait kabul edilir.

Lefkoşa Türkiye'nin mi?

Lefkoşa (Yunanca: Λευκωσία (Lefkosia), İngilizce: Nicosia), Kıbrıs adasının ortasında yer alan, Kıbrıs Cumhuriyeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin başkenti. Kıbrıs'ın en kalabalık kenti ve en önemli kültür, sanayi, ticaret ve ulaşım merkezidir.

Türk vatandaşları Güney Kıbrıs'a gidebilir mi?

Kıbrıs Rum Kesimine giriş için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Güney Kıbrıs Rum Kesimi Vizesi almak zorundadırlar. Kıbrıs'ın iki kesimi arasındaki serbest geçişler, T.C. vatandaşları için geçerli değildir.

KKTC bir ucundan bir ucu kac km?

Kıbrıs Adası'nın yüzölçümü, 9251 km²'dir ve Kuzey Kıbrıs bu alanın 1/3'ünü kaplamaktadır. Kıbrıs'ın doğu-batı ucu arasındaki mesafe 242 km ve genişliği ise, güney-kuzey arasındaki mesafe 64 km'dir. Küçük bir bütçe ile güzel bir araba kiralayabilir, adayı bir uçtan bir uca kendi temponuzda gezebilirsiniz.

Kıbrıs Türkiye sınırı kaç km?

70 km kuzeyde Türkiye, 100 km doğudaki komşusu Suriye, 370 km güneyde Mısır, kuzeybatıda 950 km uzaklıkta Yunanistan ve 170 km Güneydoğu'da Lübnan ve İsrail ile komşu olarak bulunmaktadır. Kıbrıs adasının yüzölçümü 9251 km2'dir.