EP ne demek oyun?

İçindekiler:

  1. EP ne demek oyun?
  2. Fiziksel albüm ne demek?
  3. Adli kimyanın çalışma alanları nelerdir?
  4. EB ne demektir?
  5. Epizodik ne demek tıp?
  6. Dijital albüm satışı nedir?
  7. Plastik madde nedir?
  8. Adli tıpta kullanılan kimyasallar nelerdir?
  9. Kriminalistik neyi inceler?

EP ne demek oyun?

EP kelimesi bir İngilizce kelimedir. Asıl yazılışı extended play olarak kendini gösterir. Türkçe karşılığı uzatmalı çalma anlamındadır.

Fiziksel albüm ne demek?

Bir müzik albümü, aslen içinde müzikal kayıt bulunduran plak ve uzunçalar biçimindeki çalışmalardır. ... Müzik albümleri fiziksel olarak genellikle dekoratif kapakları (albüm kapağı) ve albüm notları ile satışa sunulur.

Adli kimyanın çalışma alanları nelerdir?

Adli kimya : Olay yerinden toplanan delillerin kimyasal analizini gerçekleştiren kimya dalıdır. ❖ Adli kimyacı parmak izi, toksik ilaçlar, patlamalar, camşar ve fiberleri analiz eder.

EB ne demektir?

"Baba olmak" anlamındaki übüvvet kökünden türeyen Sâmî dillere mahsus bir kelime olup "baba, amca, daha önceki atalar, vasî, hâmi, bir şeyi, bir sanatı icat eden veya meydana gelmesine sebep olan kimse" mânalarında kullanılmaktadır. Kelimenin çoğul şekli olan âbâ "felekler" anlamında da kullanılmıştır.

Epizodik ne demek tıp?

(epizodik). ... Epizodik belleğin ana bileşenlerinden biri, meydana gelen belirli bir olaya veya deneyime ilişkin bağlamsal bilgileri açığa çıkaran hatırlama sürecidir.

Dijital albüm satışı nedir?

Dijital Müzik Dağıtım yani dijital müzik servisi yasal olarak hakları size ait olan müzik eserlerini yani şarkıları, Apple Music, iTunes, Spotify, Deezer, Fizy, Muud, Tidal, Anghami, Amazon Music ve YouTube Music gibi yasal platformlara sizin adınıza servis etme yöntemidir.

Plastik madde nedir?

Plastik, karbonun (C) hidrojen (H), oksijen (O),azot (N) ve diğer organik ya da inorganik elementler ile oluşturduğu monomer adı verilen, basit yapıdaki moleküllü gruplardaki bağın koparılarak, polimer adı verilen uzun ve zincirli bir yapıya dönüştürülmesi ile elde edilen malzemelere verilen isimdir.

Adli tıpta kullanılan kimyasallar nelerdir?

Alınacak numunenin bozulmaması için bazı kimyasallar kullanılmaktadır. Kan ve idrar örnekleri için uygun koruyucu ya da antikoagülan kullanılmalıdır. Genellikle koruyucu olarak sodyum florid, antikoagülan olarak ise EDTA, sodyum sitrat, potasyum oksalat, heparin kullanılmaktadır.

Kriminalistik neyi inceler?

Kriminalistik Fransızca "la erime" kelimesinden türetilmi ştir. Bilimsel polis metotları, suçluların bilimsel yöntemler kullanılarak tespit edilmesini ve suç olay- larının aydınlatılmasını içerir. Kriminalistik kriminolojinin bulgularından faydala- nır ancak nitelik ve maksat açısından bu iki dal bfrbirinden ayrılır.