Ballı zencefil turşusu nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Ballı zencefil turşusu nasıl yapılır?
  2. Zencefil turşusu nerelerde kullanılır?
  3. Gari nasıl yapılır?
  4. Zencefil kökü turşusu nasıl yapılır?
  5. Zencefil yemeklerde nasıl kullanılır?
  6. Gari sosu nedir?
  7. Amazu Shoga nedir?
  8. Suşi hangi sosla yenir?

Ballı zencefil turşusu nasıl yapılır?

Turşumuzun salamurası için bir kaba 2 su bardağı su alalım ve suyun üzerine 3 yemek kaşığı bal, 1. 5 limonun suyu, 2 tatlı kaşığı kaya tuzu ekleyip karıştıralım. Salamuramızı, zencefillerin üzerine dökelim ve 1. 5 çay bardağı sirkemizi de ekleyip kavanozumuzu kapatalım.

Zencefil turşusu nerelerde kullanılır?

Tamamen fermente olduğunda hafif pembeleşen zencefil turşusu, özellikle Japon mutfağında Suşi ve diğer balık yemekleriyle birlikte servis edilmektedir. Uzak Doğu Asya kültüründe, yemekler arası geçişte damak temizleyicisi olarak da tüketilen bu turşu, deniz ürünleri restoranlarının gözde lezzetlerindendir diyebiliriz.

Gari nasıl yapılır?

Yapılışı:
  1. Zencefillerin kabuğunu soyun ve yıkadıktan sonra limonlu suya atın,
  2. Zencefilleri süzüp kurulayın,
  3. Mandolin veya kabuk soyucu ile incecik dilimleyin,
  4. Bir kaba aldığınız zencefilleri tuzla iyice ovun ve 30 dakika bekletin,
  5. Bir tencereye sirke ve toz şekeri koyup şeker eriyene kadar karıştırın,
Daha fazla öğe...

Zencefil kökü turşusu nasıl yapılır?

Zencefillerin kabuklarını soyup ince dilimleyin. Bir kaseye aralarına tuz serperek yerleştirin ve acı suyunun çıkması için birkaç saat bekletin. Acı suyunu bırakan zencefilleri yıkayıp kurutun ve tekrar kavanoza yerleştirin.

Zencefil yemeklerde nasıl kullanılır?

Kokusu tarçına benzediğinden zencefili, lezzet vermesi için yemeklere rendeleyerek ya da toz halinde ekleyebilirsiniz. Özellikle tavuk, balık ve et yemeklerinde kullanıldığı zaman sindirimi kolaylaştırıcı etki gösterir.

Gari sosu nedir?

Gari bir tür turşudur. İnce dilimler halinde doğranan zencefilin şeker ve sirke içinde bekletilmesiyle yapılır. Gari genellikle suşi ve saşimi ile beraber ve sonrasında yenir; bu nedenle suşi zencefili de denilmektedir.

Amazu Shoga nedir?

Zencefil turşusu suşinin yanında servis edilen özel bir turşudur. Japonya'da "amazu shoga" olarak bilinen yoğun tadı ve aroması olan sushi ile birlikte yenen bu turşu, esasen farklı suşi çeşitleri arasında geçiş yaparken yenir.

Suşi hangi sosla yenir?

Suşi; üç olmazsa olmaz malzemeyle birlikte servis edilir. Bunlar; wasabi, soya sosu ve gari'dir. WASABI: Japon bayır turbu ve baharatlardan elde edilen wasabi; çok acı bir sos. Hazırlandıktan 15 dakika sonra aromasını yitiriyor.