Gümrüğe takılan eşyalar nerede satılıyor?

İçindekiler:

  1. Gümrüğe takılan eşyalar nerede satılıyor?
  2. Gümrük malları nelerdir?
  3. Gümrük mallarını nasıl alabilirim?
  4. Gümrük ihale ürünü nedir?
  5. E ihaleye nasıl katılınır?

Gümrüğe takılan eşyalar nerede satılıyor?

Yurt dışından getirilen ama bir sahipleri tarafından gümrükten çekilmeyen, veya gümrüğe takılan getirilmesi yasak olan malları gümrük satış mağazalarında bulabilirsiniz. Perakende satışlar ise Ticaret Bakanlığı'nın Bölge Müdürlükleri tarafından işletilen “perakende satış mağazaları” vasıtasıyla gerçekleştirilmektedir.

Gümrük malları nelerdir?

Gümrük malları, gümrük idarelerince tasfiyelik hale gelerek tasfiye edilen giyim eşyalarından, parfüme kadar birçok eşyanın satılması durumudur. Gümrük mallarının kaynağı tasfiyelik hale gelen, ihale yoluyla satış yöntemi ve perakende satış yöntemi kullanılarak satılan eşyalardır.

Gümrük mallarını nasıl alabilirim?

Perakende satışlar için gümrük idaresince “Satış Listesi” oluşturulur ve hem normal yolla hem de elektronik yolla ilan edilir. Gümrük idaresince işletilen Perakende Satış Mağazalarından Satış Listesine konu eşyaları satın alabilirsiniz.

Gümrük ihale ürünü nedir?

Gümrük malları gümrük ihalelerinden açık arttırma teklif usulü ile alınan gümrüğe takılmış ürünlerdir. Bu ürünlerin içerisinde birçok farklı ürünler olabiliyor. ... Alacağınız ihale de işinize yaramayan kimyevi maddeler, tonlarca ip, kumaş vs. gibi perakende de satamayacağınız ürünler olabilir.

E ihaleye nasıl katılınır?

Gümrük idaresince düzenlenen e-ihaleye katılabilmek için öncelikle sistem üzerinden üyeliğinizi gerçekleştirmeniz gerekir. Üyelik ücretsizdir. Gerçek kişiler ve tüzel kişiler için üye olma prosedürleri farklıdır. Gerçek kişilerin www.eihale.gov.tr sayfası üzerinden “Üye Ol” bölümünden kayıt yaptırması yeterlidir.