Meme MR adetten kaç gün sonra çekilir?

İçindekiler:

  1. Meme MR adetten kaç gün sonra çekilir?
  2. Adet döneminde MR çekilir mi?
  3. Göğüs MR çekimi ne kadar sürer?
  4. Meme MR çekilirken kıyafetler çıkarılır mı?

Meme MR adetten kaç gün sonra çekilir?

Aksi söylenmedikçe kullandığınız ilaçları incelemenin yapılacağı gün kullanmaya devam edebilirsiniz. Meme MR'ı ideal olarak adet döngüsünün başlangıcından sonra 2. haftada (7-14. günler arasında) gerçekleştirilmelidir. Hormon yerine koyma tedavisi alan hastalarda ise tedavi kesildikten 6 hafta sonra yapılmalıdır.

Adet döneminde MR çekilir mi?

Adet döneminde hormon salgılanma sürecinde birtakım değişiklikler yaşanmaktadır. Bu nedenle meme dokusunda da birtakım değişimler gözlemlenmektedir. Bu nedenle adet döneminde mamografi çekilmesi önerilmemektedir. Mamografi çekimi için en uygun zamanda adet kanaması bitiminden sonraki haftadır.

Göğüs MR çekimi ne kadar sürer?

MR tetkiklerinde kullanılan kontrast maddeler, böbrek yetmezliği olan kişiler dışında kullanılabiliyor. Meme MR çekimleri 30-60 dakika sürebiliyor.

Meme MR çekilirken kıyafetler çıkarılır mı?

Hareket etmesi durumunda görüntü kalitesi bozulacağından istenilen görüntüler elde edilemez. MR çektiren hastanın üst kısmı çıplak olarak MR cihazına yatırılması gerekir. Bunun yanında asla hastanın üzerinde metal içeren hiçbir kıyafet takım ve cisim olmaması gerekir.