Kati şey ne demek?

İçindekiler:

  1. Kati şey ne demek?
  2. Katı ne demek?
  3. Katı kişi ne demek?
  4. Inatçı insan nedir?
  5. Stiffman sendromu nedir?
  6. Sıvı maddelere örnekler nelerdir?
  7. Sıvı halinin özellikleri nelerdir?

Kati şey ne demek?

Kati kelimesi Türkçe'de "kesin" anlamına gelir.

Katı ne demek?

Katı, maddenin, atomları arasındaki boşluğun en az olduğu halidir. "Katı" olarak adlandırılan bu haldeki maddelerin kütlesi, hacmi ve şekli belirlidir.

Katı kişi ne demek?

Katı kişi sendromu (İngilizce: Stiff person syndrome (SPS)) ilerleyici katılık ve sertlik ile karakterize etyolojisi belirsiz nadir bir nörolojik hastalıktır. Sertlik öncelikle gövde kaslarını etkiler ve spazmların da birlikteliği ile postural deformitelerle sonuçlanır.

Inatçı insan nedir?

Inatçı olmak ne demek? İnatçı olmak, direnmek ve laf dinlememek anlamına gelirken, sertlik dinlemeye ve yön değiştirmeye istekli olmak anlamına gelir. İnatçılık ve katiyet kömür ve elmas gibidir. Birincisi katı, esnek olmayan görüşleri içerir.

Stiffman sendromu nedir?

Stiff Person sendromu (SPS), kaslarda ilerleyici katılık ve aksiyel kaslarda rijidite ile karakterize; nadir görüleni özürlülük oluşturabilen bir sendromdur. Otoimmün, paraneoplastik veya kritojenik etiyolojiye sahip olabilir.

Sıvı maddelere örnekler nelerdir?

- Zeytinyağı, su, süt ve benzin gibi maddeler sıvıdır.

Sıvı halinin özellikleri nelerdir?

Sıvılar akışkan olduklarından bulundukları kabın şeklini alır. Sıvı halde atom veya moleküller katılardan daha düzensiz olup tanecikler arası boşluklar katılardan daha fazladır ama sıkıştırlamazlar. Birazcık düzensiz hareket vardır. Ayrıca bulundukları kabın şeklini alırlar ve bir halden başka bir hale girebilirler.