Çamaşır makinesinin tamburu nasıl temizlenir?

İçindekiler:

  1. Çamaşır makinesinin tamburu nasıl temizlenir?
  2. Çamaşır makinesi kokusu nasıl temizlenir doğal?
  3. Yünlü yıkama programı nedir?
  4. Çamaşır makinesinin lastik kokusu nasıl giderilir?
  5. Çamaşır makinesi yıkadıktan sonra Camasirlar neden kirli kokuyor?

Çamaşır makinesinin tamburu nasıl temizlenir?

Öncelikle sirke ve tuzu güzelce karıştırın, ardından çamaşır makinesinin deterjan bölmesine bu karışımı koyun. (Dilerseniz tuzu deterjan bölümüne koyup sirkeyi doğrudan makinenin içine de dökebilirsiniz.) Ardından makinenizi içi boş bir şekilde, 90 derecede 1,5 saat kadar çalıştırın. İşte bu kadar!

Çamaşır makinesi kokusu nasıl temizlenir doğal?

Bir kaba sıcak su ve sirke ekleyin. Temiz bir bezi bu suda ıslatıp, deterjan gözünü temizleyebilirsiniz. Makinenizin deterjan gözüne bir miktar tuz, karbonat ve sirke ekleyip yüksek sıcaklıkta ve boş olarak çalıştırın. Ardından kalıntıları temizlemek için tekrar sıcak olarak boş yıkayın.

Yünlü yıkama programı nedir?

Kışın habercisi: Yünlüler Çamaşırların makinesi, bu programda çekmeyi önlemek için çok yüksek sıcaklıklara çıkmaktan kaçınır. Ayrıca kıyafetleri bir süre yıkama suyunun içinde bekletir. Bu programda yünlü çamaşırlarınızı sorunsuz bir şekilde yıkayabilirsiniz.

Çamaşır makinesinin lastik kokusu nasıl giderilir?

Çamaşır makinenizin lastiğini iyice temizleyin Lastiği yerinden çıkartın. 3 litre su, taze bir limon ve oksijenli suyu bir kabın içerisinde karıştırın. Limonlu dezenfektanı spreyle sıkarak bir sünger yardımıyla silin. Daha sonra lastiği geri yerleştirmeden önce karışımdan biraz daha sıkın ve kuru bir bezle kurulayın.

Çamaşır makinesi yıkadıktan sonra Camasirlar neden kirli kokuyor?

Kötü kokulu çamaşırların kaynağı, çamaşır makineniz olabilir. Çünkü, çamaşır makinesinin nemli ve karanlık iç aksamı küf ve bakteriler için en uygun ortamı sağlar. ... Ayda bir kez çamaşır makinesi temizliği için özel üretilmiş ürünleri kullanarak da makinenizi temizleyebilirsiniz.