Pro açılımı ne demek?

İçindekiler:

  1. Pro açılımı ne demek?
  2. Pro ön eki ne demek tıp?
  3. Piro kime denir?
  4. Ante ön eki ne demek?
  5. Post takısı nedir?
  6. Post ön eki kelimeye ne anlam verir?

Pro açılımı ne demek?

Pro kelimesi Türkçe'de "profesyonel" anlamına gelir. İngilizce pro sözcüğünden alıntıdır. İngilizce sözcük İngilizce professional "profesyonel" sözcüğünün kısaltmasıdır.

Pro ön eki ne demek tıp?

Prenatal-, prenatal: doğumdan öncesine ait. • Pro-, pro-: önce, önünde.

Piro kime denir?

Buradaki Piro söylemi, yaşlı, büyük, ata, saygın kişi anlamındadır, Dedelikle hiç ilgisi yoktur. Yine Alevilikle ilgili bir toplantı duyurusunda katılımcılar arasında Dede olarak çağrılanların hepsinin adlarının önüne “Pir” sözcüğünün eklendiğini gördüm.

Ante ön eki ne demek?

Ana-,ana-: yukarı, arkaya, aşırı veya tekrar anlamlarına gelen ön ek. • Anatropia- anatropi: bir göz sabit ikien diğerinin yukarı kayması. • Ante-,ante-: önce, önde.

Post takısı nedir?

Bazı terimlerin önüne eklenen "Post" sözcüğü (örneğin ; Post modernizm, post oryantalizm,... ... Kelimenin anlamı 'sonra, sonraki, sonrası' demektir.

Post ön eki kelimeye ne anlam verir?

Günümüzde post ön eki, ' den sonra gelen' anlamını vermek için kullanılsa da bu kullanımın öncekilerin kötülüğünü anlatmak için tercih edildiğini söyleyebiliriz. Bu kullanımda, “'Postlarla anlatılmak istenen hem önemli bir değişme hem de bir süreklilik. Bir anlamda bir aşılma gösterilmek isteniyor.