Mini Orkide saksısı nasıl olmalı?

İçindekiler:

  1. Mini Orkide saksısı nasıl olmalı?
  2. Orkide saksısı delinir mi?
  3. Orkide neden şeffaf saksı?
  4. Orkide saksısı renkli olur mu?

Mini Orkide saksısı nasıl olmalı?

Orkide için 10-12 cm civarında ufak saksılar uygundur. Saksılarını daha çok şeffaf tercih etmeli ve bu sayede köklerinin ışık almasını sağlamalısınız. Orkide saksının mutlaka direnaj delklerine sahip olması gerekir. Kökler uzun süre suyun içinde kaldığı takdirde çürümeye ve bitkinin ölümüne neden olur.

Orkide saksısı delinir mi?

Saksı Tercihi Orkidenin bulunduğu saksı, fazla suyun atılabilmesi için delikli olmalı. Hatta bu drenaj delikleri diğer bitki saksılarının aksine sadece tabanda değil yanlarda da olursa daha iyi olur.

Orkide neden şeffaf saksı?

Orkideler epifit bitki türleridir. Bu sebeple yapraklarının olduğu gibi köklerinin de ışığa ihtiyacı olmaktadır. Bu cins orkidelerde şeffaf saksı kullanımı bitkinin köklerinin ışık görmesine olanak sağlayacak ve orkidemizin sağlıklı yetişmesine yardımcı olacaktır.

Orkide saksısı renkli olur mu?

Plastik saksılar orkide yetiştirmede en çok kullanılan saksı tipidir. Özellikle sıcaklığın yüksek olduğu bölgelerde plastik saksı kullanımı nem dengesini korumaktadır. Plastik saksıların şeffaf ve renkli olmak üzere genel anlamda iki çeşiti bulunmaktadır. ... Orkideler epifit bitki türleridir.