Terör nedir Türk Dil Kurumu?

İçindekiler:

  1. Terör nedir Türk Dil Kurumu?
  2. Terörizm türleri nelerdir?
  3. Etnik terörizm nedir?
  4. Modern terörizm nedir?
  5. Terör nedir anayasa?
  6. Devrim terörizm nedir?
  7. Terör saldırısı ne demek?

Terör nedir Türk Dil Kurumu?

Türk Dil Kurumu Sözlüğü'nde, 'yıldırma, cana kıyma ve malı yakıp yıkma, korkutma, tedhiş" olarak tanımlanır. Literatürde terör sözcüğü bazen şiddet veya siyasal şiddet kavramlarıyla eş anlamlı olarak kullanılmaktadır.

Terörizm türleri nelerdir?

Bunlar genel olarak; ulusal (ülke içi) terörizm, uluslararası terörizm, devlet terörizmi, devlet destekli uluslararası terörizm, etnik terörizm ve siber terörizm gibi birçok şekilde ortaya çıkabilmektedir.

Etnik terörizm nedir?

Etnik terörizm, etnik gruplar tarafından amaçlarına ya da davalarına ulaşmak için uygulanan şiddet hareketleridir.

Modern terörizm nedir?

Terörizm, terör ya da yıldırıcılık, siyasal, dinsel ve/veya ekonomik hedeflere ulaşmak amacıyla sivillere, belirlenen hedef gruplara veya resmî, yerel ve genel yönetimlere yönelik baskı, yıldırma ve her türlü şiddet içeren yolun kullanımını ifade eden terim.

Terör nedir anayasa?

Terör; cebir ve şiddet kullanarak; baskı, korkutma, yıldırma, sindirme veya tehdit yöntemlerinden biriyle, Anayasada belirtilen Cumhuriyetin niteliklerini, siyasî, hukukî, sosyal, laik, ekonomik düzeni değiştirmek, Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü bozmak, Türk Devletinin ve Cumhuriyetin varlığını ...

Devrim terörizm nedir?

Devrimci terör veya terör iktidarı, 1793'ten 1795'e kadar olan Fransız Devrimi sırasında ortaya çıkan Terör Dönemi'nde karşı-devrimcilere karşı kullanılan kuvvetin kurumsallaştırılmış uygulamasını ifade eden terim.

Terör saldırısı ne demek?

Terör veya terörizm bireylerin, grupların ya da devletin siyasal bir amaçla başka kişi ve gruplara karşı giriştiği, savaş dışı sistemli şiddet eylemleri olarak tanımlanabilir. ... Terör, insanları korkutup boyun eğmeye zorlayarak bir gücü, bir egemenliği zorla kabul ettirmek amacıyla uygulanır.