Menkul mal nedir tanımı?

İçindekiler:

  1. Menkul mal nedir tanımı?
  2. Mamül madde ne demek?
  3. Yarı mamul nedir örnek?
  4. Yarı mamul nasıl yazılır?
  5. VDMK ihracı nedir?
  6. ITMK ihracı nedir?

Menkul mal nedir tanımı?

Menkul; Arapça kökenli bir kelimedir ve sözlük anlamı olarak taşınabilir demektir. ... Taşınabilir özelliğe sahip olan, bir ekonomik değeri bulunan ve bu özelliği ile nakit paraya çevrilebilen mallara ise menkul mallar adı verilir. Taşınmaz mallar ise gayrimenkul olarak kabul edilir.

Mamül madde ne demek?

Mamul, yapılmış, işlenmiş, üretilmiş, üretimi tamamlanmış, satışa hazır olan mal (kumaş, eşya, yiyecek). Mamuller başka bir firmanın ham maddesi olabilir. Örneğin bir otomobil ampulü üreten bir firmanın ürettiği mamul (ampul), otomobil üreten bir şirketin ham maddesidir.

Yarı mamul nedir örnek?

Nihai ürün haline gelmemiş ya da başlı başına bir nihai ürün olmayan, üzerinde kısmen emek ve ham madde bulunan, üretimin bir parçası olan veya olacak mallardır. Örneğin otomobil üreten bir firmanın ürettiği otomobile sadece motorunu takıp diğer tüm donanımlarını takmadan bekletmesi yarı mamuldür.

Yarı mamul nasıl yazılır?

Örnek olarak İktisat Terimleri Sözlüğü'nde “yarı mamul” anlamında semi manufactured ve semi feodal terimleri ayrı yazılmış.

VDMK ihracı nedir?

VDMK, kaynak kuruluşun bilançosunda yer alan alacakların bilançosundan çıkarılarak menkul kıymetleştirilmesi suretiyle ihraç edilen sermaye piyasası araçlarıdır. VDMK'lar, Varlık veya İpotek Finansmanı Fonları (VFF) tarafından ihraç edilir.

ITMK ihracı nedir?

ITMK NEDİR? İpotek teminatlı menkul kıymetler, ipotek teminatı ile verilen konut kredilerine ait ipotek teminatları, anapara ödemeleri, faiz ödemelerini karşılık alan menkul kıymetlere deniyor ve Türkiye'de bu ihracı sadece bankalar yapabiliyor.