101 dersleri nedir?

İçindekiler:

  1. 101 dersleri nedir?
  2. WC ne anlama gelir?
  3. Üniversitede 101 nedir?
  4. WC neyin simgesi?

101 dersleri nedir?

cogu universitede kullanilan bir ders adlandirma sistemi olup, her universitede her kod farkli anlamlara gelmektedir. genel notasyon vermek gerekirse; math 101 denildigi zaman math bolumunun(anlamayanlar icin: matematik) 101 numarali dersidir.

WC ne anlama gelir?

WC”, İngilizce'de Water-Closet anlamına gelmektedir. Bunu düz bir çeviri yaparsak Su-Dolap olarak çevire biliriz ama İngilizler de, Su-Klozet anlamını taşımaktadır. 20.yy'ın ortalarında bir yerde vuku bulan WC, günümüzde hemen hemen her ülke'de tuvalet anlamını görmektedir..

Üniversitede 101 nedir?

UNIV 101 programı, Koç Üniversitesi'ne yeni gelen öğrencilerin üniversite yaşamına başarılı bir geçiş yapmaları ile hazırlanmış, 1 yıl boyunca parçası olacakları 1 kredilik bir programdır.

WC neyin simgesi?

WC, İngilizce'de Water-Closet anlamına geliyor. Düz çeviri de Su-Dolap olarak anlaşılabilir ama İngilizler de, Su-Klozet anlamını taşıyor. 20.yy'ın ortalarında İngiltere'de vuku bulmaya başlayan WC, bugün hemen her ülkede tuvalet simgesi olarak görülüyor. Yani uluslararası tuvaletin simgesi, WC'dir.