Fiskos Türkçe kelime midir?

İçindekiler:

  1. Fiskos Türkçe kelime midir?
  2. Fiskos masası ne demek?
  3. Fikoş ne demek?
  4. Fiskos masası ne işe yarar?
  5. Açık seçik kelimesinin anlamı nedir?
  6. Açık ve dürüst konuşmaktan kaçınmak anlamında hangi deyim kullanılır?
  7. Tadı tuzu ne demek?
  8. Açık seçik konuşmak nedir?
  9. Açık ve seçik nedir felsefe?

Fiskos Türkçe kelime midir?

Eski Yunancada füsis (=doğa, tabiat) ve füstis (=ırk, soy) sözleri bulunuyordu. Öyle anlaşılıyor ki, fiskos kelimesi sesi yükseltmeden doğal bir şekilde konuşmayı ifade etmiştir. Kürtçe fıskus ve Türkçede fiskos şekliyle telaffuz edilmektedir. Fiskos sehpası, iki koltuk ve bir sehpadan oluşmaktadır.

Fiskos masası ne demek?

Eskiden daha çok cam önlerinde ve koltuk kenarlarında dekoratif amaçlı kullanılan fiskos sehpaları yenilenen modelleriyle farklı amaçlarla da kullanılır hale gelmiştir. Oturma odalarında yan sehpa olarak; büyük salonlarda ise güzel köşeler yaratmak ve çiçekleriniz için özel alanlar oluşturmak için kullanılır.

Fikoş ne demek?

i. (ses taklidi k.) Başkalarının duyamayacağı şekilde alçak sesle gizli gizli konuşma: Baş başa vererek bir hayli fiskostan sonra genç adamın bir deste büyük kâğıt aldığını (…) ... ѻ Fiskos etmek: Baş başa verip alçak sesle gizli gizli konuşmak: Toplandılar, fiskos ettiler aralarında, olmaz dediler (Bekir Büyükarkın).

Fiskos masası ne işe yarar?

türk dügün salonlarinda bulunan bilumum masalara verilen ad. genelde üç ayaklı oluyollar bunlar. üzerine kıymetli eşyanızı sonsuza kadar kıymetinde saklanması için komayınız. lönk diye devrildiğinde bu fiskos, ortalık fos oluyor fos... dedikodu yapiyormus izlenimi veren masa cesidi.

Açık seçik kelimesinin anlamı nedir?

Açık Açık deyimiyle eş anlamı olan Açık Seçik deyimi, herkesin anlayabileceği, belirgin şeyleri tanımlamak için kullanılır.

Açık ve dürüst konuşmaktan kaçınmak anlamında hangi deyim kullanılır?

Ağız Yaymak » Deyimler Açık ve dürüst konuşmaktan kaçınmak.

Tadı tuzu ne demek?

Tadı tuzu kalmamak deyiminin anlamı:Eski zevk veren yanı kalmamak, yavanlaşmak, güzel ve çekici durumu ortadan kalkmak.

Açık seçik konuşmak nedir?

Açık Seçik deyiminin anlamı: Çok açık, çok belirgin, ayrıntılarına kadar görülebilen anlamına gelmektedir. ... ➡Açık Seçik deyiminin örnek cümle içinde kullanımları: » Açık seçik konuş benimle, derin olma!

Açık ve seçik nedir felsefe?

Açık ve seçik Konusu ya da nesnesi hiçbir aracı olmaksızın doğrudan zihne sunulmuş bilgi ya da düşünce açık; konusu ya da nesnesi başka hiçbir şeyle karışmayan, bir başına kendini zihne gösteren bilgi ya da düşünce ise seçiktir.