Yemek yerken çene neden çıtlar?

İçindekiler:

  1. Yemek yerken çene neden çıtlar?
  2. Çene Kıtlaması neden oluşur?
  3. Çene Kütlemesi zararlı mı?
  4. TME splint ne demek?

Yemek yerken çene neden çıtlar?

Yemek yerken çeneden gelen ses, eklemdeki diskin dışarı kayması ve geri dönmesi nedeniyledir. Diskte yaşanan sorunun nedeni ise kas spazmı ve disfonksiyonudur. Tüm bunlar, bazı dişlerin çenelerin rahatça kapanmasına izin vermeyecek şekilde düzene girmesi nedeniyle gerçekleşir.

Çene Kıtlaması neden oluşur?

Çene kütlemesi neden kaynaklanır? Eklem sıvılarında hava baloncukları oluşur ve bu baloncuklar hareket ettiğinde çene de açılma olması anında basınç dengelemesi için kütlem oluşur. Genelde esnemek ya da bir şey yemek için ağzın çok açılması durumunda ortaya çıkar. Ya da ani olarak bir şey ısırıldığında oluşur.

Çene Kütlemesi zararlı mı?

Bazen esnerken ya da gülerken çenemiz birden kütler ve rahatsız eder. Fatma Güler - Bu durum tüm eklemlerde ortaya çıkan kütleme şeklidir ve endişe etmeye gerek olacak bir belirti değildir. Çene bozukluğu olmadığı sürece ve ağrı yaratmadığı sürece sorun taşımaz.

TME splint ne demek?

Splint şeffaf, plastikten yapılan üst veya alt dişlere uygulanan bir apareydir. Farklı amaçlara hizmet eden farklı splintler mevcuttur. Dişleri birbirinden uzaklaştıran splint, bruksizmin olası etkilerini kasları gevşeterek ortadan kaldırabilir ve ağrıyı azaltabilir.