Memur mal bildirimi kaç gün içinde bildirilir?

İçindekiler:

  1. Memur mal bildirimi kaç gün içinde bildirilir?
  2. Memurlar ne zaman mal beyanında bulunur?
  3. Mal bildirimi kaç yılda bir verilir?
  4. 657 sayılı DMK göre lise mezunu olan bir memur kaçıncı derecenin son kademesine kadar yükselebilir?
  5. Lise mezunu kadro derece kaça kadar düşer?

Memur mal bildirimi kaç gün içinde bildirilir?

10. maddesinin ikinci fıkrasında, soruşturma ile ilgili olarak verilen süre zarfında mal bildiriminde bulunmayana da üç aydan bir yıla kadar hapis cezası verileceği ayrıca düzenlenmiştir. Soruşturma nedeniyle mal bildiriminde bulunması istenenin, bu bildirimi yedi gün içinde vermesi zorunludur.

Memurlar ne zaman mal beyanında bulunur?

Memurlar ve kamu personeli göreve başlarken mal bildirim formu doldururlar. Eğer yukarıda bahsettiğimiz gibi kendilerine net ödenen paranın 5 katı tutarında bir değişiklik söz konusu olur ise 1 ay içerisinde memur ek bildirimi vermek zorundadır. Bir de her 5 yılda verilen genel mal bildirim beyanı bulunmaktadır.

Mal bildirimi kaç yılda bir verilir?

Bilindiği üzere tüm kamu personeller , her 5 yılda bir mal bildirimi yapmak zorunda. 3628 sayılı Mal Bildiriminde Bulunulması, Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu kapsamında alınan karara göre 2020 yılının şubat ayına kadar tüm memurların mal bildirimi yapması gerekmektedir.

657 sayılı DMK göre lise mezunu olan bir memur kaçıncı derecenin son kademesine kadar yükselebilir?

En çok 4. dereceye kadar yükselebilir. Liseden mezun olanlar 13. derece ve 3. kademeden göreve başlar. En çok 3. dereceye kadar yükselebilir. İki yıllık üniversiteden mezunlar, 10. derece ve 2. kademeden göreve başlar.

Lise mezunu kadro derece kaça kadar düşer?

Liseyi bitiren ve memur olan devlet memurları 13/3 ile göreve başlar. 3. Dereceye kadar düşebilir. Lise dengi mesleki veya teknik öğrenimi bitiren memurlar, 12/2 ile başlar, 3'e kadar düşer.