Futsal nedir kısaca tanımı?

İçindekiler:

  1. Futsal nedir kısaca tanımı?
  2. Futsal ilk nerede?
  3. Futsal penaltı kaç metre?
  4. Futsalda oyun süresi ne kadardır devreler halinde yazın?
  5. Türkiye'de futsal hangi yılda başlamıştır?

Futsal nedir kısaca tanımı?

Futsal, mini futbol veya salon futbolu olarak bilinen bir spordur. Kendine has kuralları olan bu spor hem iç mekanlarda hem de dış mekanlarda oynanmaktadır. Yaygın olan oyun alanı ise kapalı salonlardır. Futbola benzeyen bir yapısı vardır ancak farklı kuralları bulunmaktadır.

Futsal ilk nerede?

Futsal, 1930'da Uruguay'da ortaya çıkan bir spor dalıdır. Futbola benzese de kendine has kuralları bulunur. Oyun hem iç hem de dış mekanlarda, basketbol sahası büyüklüğünde olan kortlarda yan duvar kullanılmadan oynanır.

Futsal penaltı kaç metre?

Oyundaki her takım, her devrede birer dakikalık mola kullanabilmektedir. Devre arası ise yaklaşık olarak 15 dakika olarak bilinmektedir. Futsal oyununda her devre 5 faulden sonra yapılan her faul için 10 metre mesafeden penaltı vuruşu yapılmaktadır.

Futsalda oyun süresi ne kadardır devreler halinde yazın?

Futsal oyunun süresi ise genellikle maç her bir devresi 20 dakika olacak şekilde iki devre halinde oynanan bir oyun olmaktadır. Futsal oyunu yani saha futbolu olarak bilinen bu oyun biri kaleci olmak üzere her biri en çok beş oyuncudan oluşan iki takım arasında oynanan bir saha futboludur.

Türkiye'de futsal hangi yılda başlamıştır?

Futsal Ligi
ÜlkeTürkiye
Kuruluş2008
Takım sayısı12
Uluslararası kupa(lar)UEFA Futsal Kupası
Son şampiyonGazi Üniversitesi SK
5 satır daha