Mavera Arapça ne demek?

İçindekiler:

  1. Mavera Arapça ne demek?
  2. Mavera ne demek TDK?
  3. MA Mavera ne demek?
  4. Mavera Lazca ne demek?
  5. Mavera Türkçe mi?
  6. Tarihte Mavera ne demek?
  7. Yahya manası nedir?
  8. Mavera dizisi kaç bölüm?
  9. Navera ne demek?
  10. Mavera kime ait?
  11. Maran manasi nedir?

Mavera Arapça ne demek?

Arapça mā warāˀ ما وراء "bir şeyin ardında veya ötesinde olan" deyiminden alıntıdır.

Mavera ne demek TDK?

Mavera kelimesinin Türk Dil Kurumuna göre anlamı şöyle; bir şeyin ötesinde, arkasında, gerisinde bulunan yer, zaman.

MA Mavera ne demek?

MÂVERÂ 1. Bir şeyin ötesinde, arkasında, gerisinde bulunan yer, zaman vb., öte: Mâverâ-yı hüsn ü hikmet keşf olur her dem sana / Bak ne sûret gösterir seyreyle ibret perdesi (Karagöz Gazeli). Eyüb'ün mâverâsı gözlerime bir kat daha nurlu göründü (Yahyâ Kemal).

Mavera Lazca ne demek?

Mavera, 'gaip' demektir. Mavera'yı bilmek; kendini unutmak demektir.

Mavera Türkçe mi?

Mavera Türkçe mi, Arapça kökenlidir? Mavera kelimesi Arapça'dan dilimize geçmiş bir kelimedir. TRT 1'in yeni dizisi Mavera: Hace Ahmet Yesevi ile daha çok merak edilmeye ve aranmaya başlandı.

Tarihte Mavera ne demek?

Mavera dizisinde; tarihteki ilk alperenlerin ve onlardan biri olan Hace Ahmed Yesevi'nin hayatı konu olarak işleniyor. Peki Mavera nedir, anlamı ne? Mavera ne demek? Mavera kelimesinin Türk Dil Kurumuna göre anlamı şöyle; bir şeyin ötesinde, arkasında, gerisinde bulunan yer, zaman.

Yahya manası nedir?

Yahya isminin anlamı, 'Allah lütufkardır,' şeklinde ifade edilir. Ayrıca Kur'an-ı Kerim'de 5 ayrı yerde geçmektedir. ... İsim anlamında olduğu gibi aynı şekilde sözcük anlamı üzerinden de Yahya ismi, 'Allah lütufkardır ya da tanrı lütufkardır,' şeklinde karşılık buluyor.

Mavera dizisi kaç bölüm?

Mavera dizisi mini dizi olarak hazırlanması sebebiyle Ramazan ayına bir hafta kala ekranlara veda edecek. Toplamda 26 bölümden oluşan dizinin dün (6 Mayıs'ta) 25. bölümü yayınlandı. Kalan 1 bölümün yayınlanmasının ardından Mavera dizisi 7 Mayıs'ta yayınlanacak olan 26. bölümle ekranlara veda edecek.

Navera ne demek?

bir kelime olan Mavera, bir şeyin ötesinde, arkasında, gerisinde bulunan yer, zaman vb., öte anlamındadır.

Mavera kime ait?

Mavera, 1976-1990 yılları arasında Cahit Zarifoğlu, Erdem Bayazıt, Rasim Özdenören, Alâeddin Özdenören, Mehmet Akif İnan ve Ersin Nazif Gürdoğan'ın öncülüğünde toplam 164 sayı yayımlanmış bir kültür ve edebiyat dergisi.

Maran manasi nedir?

Daha çok güney, orta ve doğu Anadolu resimlerinde, masallarında, hikâyelerinde rastlanan, bellerinden aşağısı yılan üstü ise insan şeklinde tanımlanan, insanların derdine deva olabilen doğaüstü yaratıklar. Ayrıca eşanlamlı olarak kullanılan, Erbüke, Türk halk inancında yarı insan yarı yılan olan varlıktır.