Engelli yurtdışından araç getirebilir mi?

İçindekiler:

  1. Engelli yurtdışından araç getirebilir mi?
  2. Yurtdışından engelli aracı nasıl getirilir?
  3. Yabancıdan yabancıya arabayı Engelliler alabilir mi?
  4. Engelli aracına ipotek konulur mu?
  5. Engelli aracına haciz konulabilir mi?

Engelli yurtdışından araç getirebilir mi?

muafiyet kapsamında ithal edilmektedir. Araçta bulunan özel tertibatın kişinin engeline göre yurt dışında yaptırılmış olması gerekir. Diğer bir ifadeyle, aracın engelli aracı olarak ithali amacıyla Türkiye Gümrük Bölgesine girmesinden önce araçtaki özel tertibatın yapılmış olması gerekir.

Yurtdışından engelli aracı nasıl getirilir?

Sağlık raporunda "H sınıfı ehliyet alabilir ve özel tertibatlı araç kullanabilir" ibaresinin olması, ortopedik engelin bulunması, yurtdışında ikametli ise ikametini yut içine aldırması, aracın bağış yoluyla ya da bedel karşılığı alınmasıdır.

Yabancıdan yabancıya arabayı Engelliler alabilir mi?

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı engellilerin ithal araç getirtme işlemlerini kolaylaştırdı. Engelli vatandaşlar, getirilen ithal aracı serbest dolaşıma girdiği tarihten itibaren üç yıl geçmeden engeli olmayan bir başka kişiye satamayacak. ... Engelli aracının, arazi taşıtı olmasına izin verilmiyor.

Engelli aracına ipotek konulur mu?

Pandemi nedeniyle yaşanan gelişmeler de dikkate aldanarak icra işlemlerinin elektronik ortamda yapılmasının yolu açılacak. Engelli vatandaşların kullandığı araçlar için yasal güvence getirilecek. Bu tür araç ve gereçler hiçbir şekilde haciz edilemeyecek.

Engelli aracına haciz konulabilir mi?

Haciz işleminden muaf oldukları belirlenmiştir. Ancak madde ile engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak amacıyla kullandıkları engelli aracı, engelli binek aracı, tıbbi cihaz, araç, gereç ve eşyalara ilişkin hiçbir düzenlemeye yer verilmemiştir.