Letarji nedir tıp?

İçindekiler:

  1. Letarji nedir tıp?
  2. Letarji ne demek sözlük?
  3. Laterjik nedir tip?
  4. Oligüri nedir tıp?
  5. Anüri nedir kısaca?
  6. Oligüri neden olur?
  7. Konfüze hasta ne demek?
  8. Bilinç Konfuze nedir?

Letarji nedir tıp?

Yaşama işlevlerinin çok zayıfladığı, çok derin ve sürekli patolojik uyku durumu.

Letarji ne demek sözlük?

Letarji; yorgunluk veya enerji eksikliği, halsizlik durumu olarak tanımlanan bir bilinç düzeyidir.

Laterjik nedir tip?

Letarjik uyku, yaşama işlevlerinin çok zayıfladığı, çok derin ve patolojik bir uyku durumudur. Uyku durumu günlerce, aylarca, hatta yıllarca sürebilir. Letarji, lethe (bilinçsizlik) ve argia (hareketsizlik) kelimelerinden türetilen Latince bir ifadedir.

Oligüri nedir tıp?

Günlük idrar miktarının 400-500 ml'nin altında olması oligüri ve 50-100 ml'nin altında olması anüri olarak tanımlanır. Oligürinin diğer tanımı idrar miktarının saatte 20 ml'nin altında olmasıdır. Çocuklarda idrar miktarının saatte 0.8 ml/kg'ın altında olması oligüri olarak tanımlanır.

Anüri nedir kısaca?

İdrar miktarının 400 ml/gün'den az olması oligüri, 100 ml/gün'den az olması ise anüri olarak tanımlanır. Her iki durum da azotemiye neden olur.

Oligüri neden olur?

Böbrek kaynaklı oligüri Akut Böbrek Yetmezliğidir. İdrar yoğunluğu kanın yoğunluğuna yakındır. Postrenal oligüri, idrar yolların daralması sonucunda ortaya çıkar. Ensık rastlanan nedeni erkeklerde prostat büyümesi veya prostat kanseridir.

Konfüze hasta ne demek?

Konfüzyon klinik bir belirti olup; patolojik derecede zihin bulanıklığı, sersemlemeyi tanımlar. Çoğunlukla yer ve zamanda oryantasyon bozuklukları görülür ve/veya sıklıkla hafıza kaybı vardır. Özellikle yaşlı hastalarda ameliyat sonrasında daha sık gözlenir.

Bilinç Konfuze nedir?

Konfüzyon zihnin tam açık olmaması uyanık olduğu halde sürekli olarak bilinç kapalı gibi olma durumuna denilmektedir. Kısaca bilinç bozukluğu olarak da adlandırılan bir tür hastalıktır. Konfüzyon çevreyi tam olarak doğru algılayamama durumuna da denir.