Sibob nedir argo?

İçindekiler:

  1. Sibob nedir argo?
  2. Sibop ne anlama gelir?
  3. Subap ayarı ne ise yarar?
  4. Sibob Türkçe mi?
  5. Sibop kapağı ne demek?
  6. Sibop mu subap mı?
  7. Motorsiklet sibop nedir?

Sibob nedir argo?

Sibop kelimesi tarihte bilinen ilk kez "argoda bir aşağılama deyimi" c (2000) : Ne diyon sibop? Bir hostesim bile olmadı. Gidişime yollar, dönüşüme kızlar hasta.

Sibop ne anlama gelir?

Lastiğinizin üzerinde bulunan sibop, aracınızın lastiğinin sürekli hava kaçırmasını engeller. Lastiğin içindeki havanın sabit kalmasını sağlar. Asla sızdırma yapmaz, güvenli sürüş sağlar. ... Çünkü araç hız halinde bulunduğu zamanlarda ve uzun seyir esnasında lastik sibobu zorlanır, yüksek basınca maruz kalır.

Subap ayarı ne ise yarar?

Supap ayarı ise külbütör kolu ile supaplar arasındaki boşluğun optimum düzeye getirilmesi işlemine deniyor. ... Periyodik bakımlar aksatıldığında veya yüksek ısıya maruz kalan supap lastikleri eridiğinde bozulan supap ayarı motor performansını olumsuz yönde etkiliyor.

Sibob Türkçe mi?

Sibop, Fransızca dilinden Türkçe'mize geçmiştir.

Sibop kapağı ne demek?

Otomobil lastiklerinde sibop bölümüne yerleştirilen ve hava kaçırma olasılığı için bir önlem olan sibop kapakları, lastiklerin tam performans göstererek uzun süre kullanılabilmesine yardımcı oluyor. Aynı zamanda kaza önleme fonksiyonu da bulunan sibop kapakları lastik içinde yer alan sibobun üstüne takılıyor.

Sibop mu subap mı?

Bu kelimenin supap mı, subap mı, supab , sibop mu olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı supap şeklinde olmalıdır.

Motorsiklet sibop nedir?

Supap, akışkanların geçişini ayarlayan, yay ile gergin tutulup dik olarak gelip giden parçadır. İçten yanmalı motorlarda bulunan supap, boru sistemlerinde gaz veya sıvı yakıtların geçişlerini ayarlar. Motorlarda yakıt-hava karışımını veya sadece havanın motora girişini ayarlar.