Akçenin anlamı ne?

İçindekiler:

  1. Akçenin anlamı ne?
  2. Metelik nedir türkçe sözlük anlamı?
  3. Akçe Türkçe mi?
  4. 100 bin akçe kaç TL?
  5. Maroken kumaş ne demek?
  6. Mangır ne zaman kullanıldı?
  7. Akça mı akçe mi?
  8. 1000 akçe kaç TL?
  9. Akçe kaç TL eder?

Akçenin anlamı ne?

1. Durağan olan, olmayan eşya değerini ölçen değişim aracı. 2. Eskiden gümüş paraya verilen ad.

Metelik nedir türkçe sözlük anlamı?

Metelik tutmak ne demek? a. esk. 1. Çeyrek kuruş, on para değerinde demir para: “Köprüyü yelek cebimdeki son metelikle geçtim.” -Y. Z.

Akçe Türkçe mi?

Fransızca sözcük Latince numisma "geçer akçe, resmi para" sözcüğünden +ikos sonekiyle türetilmiştir. Bu sözcük Eski Yunanca aynı anlama gelen nómisma νόμισμα sözcüğünden alıntıdır.

100 bin akçe kaç TL?

Hesaplamaların kolay ve açıkça anlaşılabilir olmasını sağlamak için 100 Akçe karşılığı 1 TL olarak belirlenmiştir. Hesabında Akçe'lerin küsuratlı olarak gösterilmektedir. Virgülden sonraki rakamlar küsurat kısmıdır. Örneğin hesabında 1000,00 Akçe varsa bu 10 TL'ye karşılık gelmektedir.

Maroken kumaş ne demek?

Maroken viskon kumaşlar polyesterin taşıdığı olumsuz özellikleri taşımaz. Doğal bir kumaştır. Terletme yapmaz ve vücuda yapışmaz. ... Eni 150 cm olan kumaştan elbise, bluz ve tunik için 2-3 metre, etek, gömlek ve pantolon için 1-2 metre almanız yeterlidir.

Mangır ne zaman kullanıldı?

Mangır (veya Mankur) Osmanlılarda küçük alışverişler için kullanılan bakırdan bir sikkeydi. Mangırlar I. Murad (1362-89) zamanında darbedilmeye başlanmıştır ama Orhan Gazi'ye (1324-62) atfedilen bazı örnekler de mevcuttur. İstanbul, Edirne ve bakır madenlerinin bulunduğu bazı Anadolu şehirlerinde üretilirdi. II.

Akça mı akçe mi?

AKÇA Nedir Anlami AKÇA: (Akçe) Beyaz, oldukça beyaz. * Para. * Eskiden para ölçüsü olarak kullanılan küçük gümüş sikke.

1000 akçe kaç TL?

Virgülden sonraki rakamlar küsurat kısmıdır. Örneğin hesabında 1000,00 Akçe varsa bu 10 TL'ye karşılık gelmektedir.

Akçe kaç TL eder?

Gümüşten basılan akçenin ayarı ve ağırlığı sabit hale getirilir. Artık 1 gümüş kuruş 80 akçedir. 1 Osmanlı altını ise 120 akçe olarak kabul edilir. 1 akçenin günümüzdeki değerinin, ortalama 1 milyon 150 bin TL (Mart-2003) olduğunu da unutmayalım" ifadesi kullanılıyor.