Atıfta bulunmak ne demek TDK?

İçindekiler:

  1. Atıfta bulunmak ne demek TDK?
  2. Bilimsel makale atıf nedir?
  3. Atıf yapmak ne demek kısaca?
  4. Bilimsel Atıf dizinleri nelerdir?
  5. Kaynaklara atıf yapmak ne demek?

Atıfta bulunmak ne demek TDK?

Bir metnin içinde başka bir şair ya da yazarın kaleme aldığı bir esere gönderme yapmaya atıfta bulunmak denir. Nazire ile yakın anlamlı olan atıf yapmak, örnek ve kaynak göstermek anlamına gelir.

Bilimsel makale atıf nedir?

Bir bilimsel makale, diğer bir bilimsel makaleyi kaynak olarak gösterince, o makaleye atıf yaptı diyoruz. Meselâ Şekil 1A'da kırmızı okun gösterdiği yerde ayraç içinde 19 sayısı var. Bu, orada bahsedilen bilginin 19 numaralı dipnottaki yayından alındığını belirtiyor.

Atıf yapmak ne demek kısaca?

Atıf yapmak, alıntıdan farklı olarak belirli bir bölüm olarak değil çalışmaların bütününün, yapılan çalışmaya örnek teşkil ettiğini belirtmek için kullanılır. Açıklanan konu üzerinde farklı bir düşünce olarak, bir başkasının çalışmasına gönderme yaparak konuyu açıklamaya yardımcı olur.

Bilimsel Atıf dizinleri nelerdir?

Atıf dizini nedir? İçerdiği bilimsel kaynaklarda yayımlanan yayınları (makale, kitap vb.) ve bu çalışmaların aynı ya da başka yazarlardan aldığı atıfları listeleyen dizinlerdir.

Kaynaklara atıf yapmak ne demek?

Atıf Yapmak Nedir? Araştırılan konu hakkında diğer kaynaklara gönderme yapmayı ifade eder. Böylece, çalışma hakkında farklı düşüncelere göndermeler yaparak araştırma geliştirilir. Gönderme yapılan kaynak metinde belirtilmelidir.