Lahika ne demek turkce?

İçindekiler:

  1. Lahika ne demek turkce?
  2. Lahika 1 ne demek?
  3. Osmanlıca Lahika ne demek?
  4. Lahiya nedir?
  5. Tehir etmek hangi dil?
  6. Layiha ve Risale ne demek?
  7. Beşinci Şua nedir?
  8. Teğir ne demek?

Lahika ne demek turkce?

lahıka / lâhıka. Ek, ilâve, katılan şey. Zeyl. Sonradan ilâve edilen, eklenen.

Lahika 1 ne demek?

LÂHİKA. 1. Bir yazıya eklenen kısım, zeyil: Îtiraf etmeliyim ki Rübâb-ı Şikeste'nin lâhikasını teşkil eden bu eski şiirlerinden o zaman şurada burada görebildiklerimle onun hakkında müstesnâ bir heyecan duymamıştım (Hâlit Z. Uşaklıgil).

Osmanlıca Lahika ne demek?

lahıka / lâhıka. Ek, ilâve, katılan şey. Zeyl. Sonradan ilâve edilen, eklenen.

Lahiya nedir?

Lahiya nedir ne demek? LÂYİHA. (ﻻﻳﺤﻪ) i. (Ar. lā'iḥ > lāyiḥ'ten lāyiḥa) Resmî makamlara verilen ve bir konudaki görüş ve düşünceleri dile getiren açıklamalı yazı, tasarı: Tutalım ki meşhur müellifin muhârebe-i ahîredeki tertîbinden daha mükemmel bir sevkü'l-ceyş lâyihası meydana getirilmiş (Nâmık Kemal).

Tehir etmek hangi dil?

Dilimize Arapçadan geçmiş olan tehir kelimesi ''ahir'' kökünden türetilmiştir. Ahir, son ve sonra manasına gelirken, tehir sözcüğü de sonraya bırakmak demektir.

Layiha ve Risale ne demek?

Layiha ve Risale ne demek? Layiha, Osmanlı Devleti bürokrasisinde taslak veya rapor türü belgelere verilen addır. ... Sorunların temeline inmek amacıyla Koçi Bey, Kâtip Çelebi, Ayni Ali Efendi ve diğer devlet adamlarına raporlar (risale-layiha) hazırlatıldı.

Beşinci Şua nedir?

5. Şua genel olarak ahirzaman hadislerinin yorumlarından ibarettir. Burada Deccal, Süfyan, Mehdi gibi önemli ve tartışmalı karakterlerin özelliklerinden kendi yorumuyla bahsederken, isim vermemeye özen gösterir.

Teğir ne demek?

Ahir, son ve sonra manasına gelirken, tehir sözcüğü de sonraya bırakmak demektir. Kelime daha çok askerlik için kullanılır.