Kulağa basınç testi neden yapılır?

İçindekiler:

  1. Kulağa basınç testi neden yapılır?
  2. Kulak içi basıncı neden olur?
  3. Timpanogram testi kaç olmalı?
  4. Timpanogram neleri ölçer?
  5. SRT testi nasıl yapılır?

Kulağa basınç testi neden yapılır?

Timpanometri Neden Yapılır? Özellikle çocuklarda işitme kaybına yol açabilecek hastalıkları teşhis etmeye yardımcı olabilir. Test, basınçtaki değişikliklere cevaben timpanik membranın hareketini ölçer. Timpanik membran, kulağın orta ve dış kısımlarını ayıran ince bir dokudur.

Kulak içi basıncı neden olur?

Kulakta basınç hissi genellikle kulağın östaki borusunun tıkanması ya da düzgün çalışmayı bırakması sonucu gelişir. Bu basınç, kulakta tıkanıklık ve dolgunluk hissine neden olur. Östaki borusu disfonksiyonu rahatsızlık hissi verir. Kulakta meydana gelen basınç hissi; çınlama, net duymada problemlere neden olur.

Timpanogram testi kaç olmalı?

Tip A: Normal timpanogram. -100 ile +50 daPa basınç aralığında tepe veren, statik esneklik değeri 0.39 ile 1.30 cc arasında değişebilen timpanogramdır. Tip As (stiffness): Normal basınç alanında tepe veren, ancak statik esneklik değeri 0.35 cc'nin altında olan timpanogramdır.

Timpanogram neleri ölçer?

Kulak zarı, orta kulak kemikçiklerinden oluşan orta kulak sisteminin, sesi iç kulağa geçirme yeteneğinin test edildiği, orta kulağın basıncını ve refleksini ölçmeye yarayan testlerdir. Uygulanması kolay ve kısa sürelidir. Bebekler dâhil her yaşta yapılabilir.

SRT testi nasıl yapılır?

Bu test için kişinin SRT eşiğinin üzerine 25dB - 40dB eklenerek, 25 tane tek heceli kelime okunur. Her doğru ve yanlış cevapladığı kelime sayılır ve doğru cevaplar %4 ile çarpılır ve SDS değeri belirlenir. SDS değeri belirlendikten sonra kayıt edilir. Kayıt edilen değerler bilgisyara aktarılır.