151 hesap nasıl çalışır?

İçindekiler:

  1. 151 hesap nasıl çalışır?
  2. Stoklar hangi hesap grubunda?
  3. 720 Direkt işçilik giderleri hangi hesaba yansıtılır?
  4. Yansıtma Hesabı Nasıl Çalışır?

151 hesap nasıl çalışır?

151 Yarı Mamüller Hesabı; Henüz tam mamül haline gelmemiş ancak ilk madde ve malzeme ile direk işçilik ve genel üretim giderlerinden belli bir pay almış ürünlerin izlendiği hesaptır.

Stoklar hangi hesap grubunda?

Bilanço da dönen varlıklar arasında stoklar grubunda izlenir. Ticari mallar hesabı bir aktif hesap olduğundan hesaba ilk kayıtlar ve hesaptaki artışlar hesabın borç tarafına, hesaptaki azalışlar ise hesabın alacak tarafına kaydedilir.

720 Direkt işçilik giderleri hangi hesaba yansıtılır?

Direkt İşçilik Giderleri Yansıtma Hesabı: Fiili maliyet yönteminin uygulandığı durum larda "720- Direkt İşçilik Giderleri Hesabı"nın borcuna gider çeşidi olarak kaydedilen giderler ile önceden saptanmış maliyet yöntemlerinin uy gulandığı durumlarda önceden saptanmış direkt işçilik giderleri, maliyet unsuru olarak bu ...

Yansıtma Hesabı Nasıl Çalışır?

Yansıtma hesapları, belirle nen giderlerin gelir tablosu hesaplarına aktarıl masında kullanılan hesaplardır. Fark hesapları ise, fiili giderler ile önceden saptanmış giderler arasında çıkan farkların kaydedilmesi amacıyla kullanılan hesaplardır. Bu hesaplar borç veya alacak kalanı verebilirler.