Kenarortay teoremi nedir?

İçindekiler:

  1. Kenarortay teoremi nedir?
  2. Ağırlık merkezi kenarortay mıdır?
  3. Bir üçgende Kenarortaylar nerede kesişir?
  4. Çeşitkenar bir üçgende kenarortay nerede kesişir?
  5. Kenarortay mı büyük açıortay mı?
  6. Hangi çeşit üçgenin Kenarortaylarının hepsi aynı zamanda üçgenin yükseklikleri dir?

Kenarortay teoremi nedir?

Kenarortay uzunluğu Kenarortayın kenarı kestiği noktada bir açıya x, diğer açıya 180-x yazılırsa ve iki defa kosinüs teoremi uygulanıp taraf tarafa toplanırsa kenarortay teoremi elde edilir.

Ağırlık merkezi kenarortay mıdır?

Üçgenlerde kenarortaylar bir noktada kesişirler. Kenarortayların kesişim noktasına ağırlık merkezi denir.

Bir üçgende Kenarortaylar nerede kesişir?

KENARORTAYLARIN KESİŞİM NOKTASI Bir üçgendeki kenarortaylar aynı noktada kesişir. (Nedenini öğrenmek için tıklayın.) Kenarortayların kesişim noktası her zaman üçgenin içindedir. Yukarıdaki şekilde [AD] doğru parçası ABC üçgeninin BC kenarına ve [AE] doğru parçası ADC üçgeninin DC kenarına ait kenarortaydır.

Çeşitkenar bir üçgende kenarortay nerede kesişir?

Bir üçgendeki kenarortaylar aynı noktada kesişir. (Nedenini öğrenmek için tıklayın.) Kenarortayların kesişim noktası her zaman üçgenin içindedir. Yukarıdaki şekilde [AD] doğru parçası ABC üçgeninin BC kenarına ve [AE] doğru parçası ADC üçgeninin DC kenarına ait kenarortaydır.

Kenarortay mı büyük açıortay mı?

Dolayısıyla, AFD üçgenini ele aldığımızda büyük açının karşısında uzunluğu büyük olan kenar bulunur bağıntısından yola çıkarak [AF] uzunluğunun [AD] uzunluğundan büyük olduğu sonucuna ulaşırız. Yani A köşesine ait kenarortay, açıortaydan büyüktür.

Hangi çeşit üçgenin Kenarortaylarının hepsi aynı zamanda üçgenin yükseklikleri dir?

3. Bir üçgende, yükseklik aynı zamanda kenarortay ise bu üçgen ikizkenar üçgendir. İkizkenar üçgende açıortay, kenarortay ve yüksekliğin aynı olması birçok yerde karşımıza çıktığından çok iyi bilinmesi gereken bir özelliktir. 4. İkizkenar üçgende ikizkenara ait yükseklikler eşittir.