Adem Albayrak Yargıtay kimdir?

İçindekiler:

  1. Adem Albayrak Yargıtay kimdir?
  2. Adem Albayrak nereli?
  3. Yargıtay Ceza Genel Kurulu Başkanı kim?
  4. Yargıtay Birinci Daire Başkanı kimdir?
  5. Hakim Eyüp Yeşil Kimdir?
  6. Yargıtay Ceza Genel Kurulu kaç kişiden oluşur?
  7. Yargıtay Ceza Genel Kurulu ne demek?
  8. Yargıtay 2 daire başkanı kimdir?
  9. Yargıtay 5 Ceza Dairesi hangi davalara bakar?
  10. Yargıtay Genel Kurulu kaç kişiden oluşur?

Adem Albayrak Yargıtay kimdir?

YARGITAY BİRİNCİ BAŞKANVEKİLİ 16.12.2013 tarihinde Yargıtay Üyeliğine seçilen Adem Albayrak, halen Yargıtay Onbeşinci Hukuk Dairesi Üyesi olarak görevini sürdürmekte iken,Yargıtay Büyük Genel Kurulunca 12.01.2021 tarihinde Birinci Başkan Vekilliğine (Hukuk Bölümü) seçilmiş olup, halen bu görevi sürdürmektedir.

Adem Albayrak nereli?

Adem Albayrak
15. Yargıtay Birinci Başkanvekili (Hukuk)
Doğum Kayseri, Türkiye
Bitirdiği okulAnkara Üniversitesi Hukuk Fakültesi
MesleğiHukukçu
4 satır daha

Yargıtay Ceza Genel Kurulu Başkanı kim?

Hukuk Dairesi Başkanı Fahri Akçin ile 15. Hukuk Dairesi Üyesi Adem Albayrak adaylıklarını açıklamıştı. Seçim sonucunda, Yargıtay Birinci Başkanvekilliğine, 275 oyla Eyüp Yeşil getirildi. Yeşil, Yargıtay Birinci Başkanvekili ve Yargıtay Ceza Genel Kurulu Başkanlığı görevini yürütecek.

Yargıtay Birinci Daire Başkanı kimdir?

YARGITAY BİRİNCİ BAŞKANI Karşıyaka Havva Özişbakan Lisesini bitirmiş, Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1986 yılında mezun olduktan sonra, askerliğini Kütahya'da kısa dönem olarak yapmıştır.

Hakim Eyüp Yeşil Kimdir?

24.02.2011 tarihinde Yargıtay Üyeliğine seçilen Eyüp Yeşil, Yargıtay Büyük Genel Kurulu'nca, 22.12.2014 tarihinde Yargıtay Onaltıncı Ceza Dairesi Başkanlığı'na seçilmiş olup halen bu görevini sürdürmektedir. Fransızca bilen Yeşil, evli ve iki çocuk babasıdır.

Yargıtay Ceza Genel Kurulu kaç kişiden oluşur?

Birinci Başkanlık Kurulu: Madde 10 – Birinci Başkanlık Kurulu; Yargıtay Birinci Başkanının başkanlığında altısı daire başkanı, altısı Yargıtay üyesi olmak üzere on iki asıl ve dördü daire başkanı ve dördü Yargıtay üyesi olmak üzere sekiz yedek üyeden oluşur.

Yargıtay Ceza Genel Kurulu ne demek?

Yargıtay Büyük Genel Kurulu'nun yargısal görevi, Hukuk Genel Kurulunun benzer olaylarda birbirine aykırı biçimde verdiği kararları ile Ceza Genel Kurulunun yine benzer olaylarda birbirine aykırı olarak verdiği kararları veya Hukuk Genel Kurulu ile Ceza Genel Kurulu; Hukuk Genel Kurulu ile bir hukuk dairesi; Hukuk Genel ...

Yargıtay 2 daire başkanı kimdir?

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Uğur Gençcan ile Rize Barosu Başkanı Av. Ümit Peçe, TBB Başkanı Av.

Yargıtay 5 Ceza Dairesi hangi davalara bakar?

5. Ceza Dairesi: ihaleye fesat karıştırma, tefecilik, zimmet, rüşvet, görevi kötüye kullanma.

Yargıtay Genel Kurulu kaç kişiden oluşur?

Günümüzde Ankara' da bulunan Yargıtay'ın kanununda değişiklik yapılarak 32 olan daire sayısı olan üye sayısı 387'ye çıkarılmıştır. 2016 yılında gerçekleştirilen değişiklik ile birlikte bugün Yargıtay'ın daire sayısı 44 olup Yargıtay üye sayısı ise 310' dur. Yargıtay Hukuk ve Ceza Dairelerinden oluşur.