CMK adli kontrol yükümlülükleri nelerdir?

İçindekiler:

  1. CMK adli kontrol yükümlülükleri nelerdir?
  2. Adli kontrol şartı cezadan düşer mi?
  3. Tutuklamanın şartları nelerdir?
  4. Adli kontrolden sonra ne olur?
  5. Hangi hallerde tutuklama olur?
  6. Ev hapsi neye göre verilir?
  7. Ev hapsi kaç sene olur?
  8. Adli kontrolden sonra mahkeme olur mu?

CMK adli kontrol yükümlülükleri nelerdir?

Adli Kontrol Yükümlülükleri Nelerdir?
  • Yurt dışına çıkamamak,
  • Hâkim tarafından belirlenen yerlere, belirtilen süreler içinde düzenli olarak başvurmak,
  • Hâkimin belirttiği merci veya kişilerin çağrılarına ve gerektiğinde meslekî uğraşlarına ilişkin veya eğitime devam konularındaki kontrol tedbirlerine uymak,
Daha fazla öğe...

Adli kontrol şartı cezadan düşer mi?

Adli kontrol şartı 2 yıl ile sınırlandırılacak, karar 4 ayda bir gözden geçirilecek. Ev hapsinde geçirilen 1 gün, 2 gün sayılacak, sonuç cezadan düşürülecek.

Tutuklamanın şartları nelerdir?

Tutuklama kararı verilebilmesi için ilk şart, şüpheli veya sanık hakkında “Kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut delillerin” bulunmasıdır. Kuvvetli suç şüphesi varsa, ayrıca bir “tutuklama nedeni” de bulunmalıdır (CMK md. 100/1).

Adli kontrolden sonra ne olur?

Adli kontrol kararının ihlali halinde, mahkeme gerekli görürse tutuklama kararı yerine adli kontrolün biçimini değiştirebilir veya aynen devamına da karar verebilir. Hemen belirtelim ki, bazı şüpheli veya sanıklar azami tutukluluk süreleri dolduğu için adli kontrol altına alınarak tahliye edilmektedir.

Hangi hallerde tutuklama olur?

Ceza Muhakemesi Kanunu ve ilgili diğer kanunlara göre; kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut delillerin ve bir tutuklama nedeninin bulunması halinde, şüpheli veya sanık hakkında tutuklama kararı verilebilir.

Ev hapsi neye göre verilir?

Ev hapsi, nispeten hafif suçlarda mahkemelerce verilen hapis cezalarının kişinin kendi konutunda geçirmesini ifade eder. ... Erbakan bu ceza sırasında evden izinle ayrılabildi ve üçüncü dereceye kadar akrabaları ve sosyal çevresiyle görüşebildi ancak görüştüğü kişiler Denetimli Serbestlik Kurumu'nca sınırlanabildi.

Ev hapsi kaç sene olur?

-Ev hapsi yaşayanlar ilk 6 ay içerisinde günde 1 saat dışarı çıkma izni veriliyor. -İkinci 6 ay için günde 2 saat evden dışarı çıkma izin veriliyor.

Adli kontrolden sonra mahkeme olur mu?

Şüpheli veya sanığın adli kontrol yükümlülüğünün devamının gerekip gerekmeyeceği hususunda en geç dört aylık aralıklarla; soruşturma evresinde Cumhuriyet savcısının istemi üzerine sulh ceza hâkimi, kovuşturma evresinde ise resen mahkeme tarafından karar verilir (CMK m.109/4) (Yürürlülük Tarihi: 01.01.2022).