İçindekiler:
- Küçük beyaz sinekler nasıl yok edilir?
- Beyaz sinek bitkilere nasıl zarar verir?
- Beyaz sinek kaç döl verir?
- Beyaz sinek olur mu?
- Bemisia tabaci yılda kaç döl verir?
- Beyaz sinek ne yapar?
- Bitki zararlıları nelerdir?
- Larva nasıl çoğalır?
Küçük beyaz sinekler nasıl yok edilir?
Beyaz sineklere karşı 'neem yağı', potasyum sabunu da diyebileceğimiz 'insektisidal sabunlar', Andızotu haşlaması, Kadife Çiçeği Bitki Özütü, çok etkili olmasa da biber ve sarımsak preparatları kullanabiliriz.
Beyaz sinek bitkilere nasıl zarar verir?
Beyaz sineklerin mahsule verdiği
zarar, bitki yapraklarından öz suyun emilmesi ve tatlı öz suyun atılması sonucunda meydana gelir. Bu durum aşağıdaki sonuçları doğurur: Popülasyon büyük ise, bitki öz suyundan beslenilmesi
bitkinin fizyolojisini etkileyebilir, bunun sonucunda büyüme yavaşlar.
Beyaz sinek kaç döl verir?
Yılda 2
döl verir.
Beyaz sinek olur mu?
Beyaz sinek erginleri, bitki özsuyuyla beslenen minik, güve benzeri böceklerdir. Birkaç bitki virüsünün yayılması ve bitkide küf oluşumunu teşvik ederek bir dizi üründe ciddi ürün kayıplarına neden olurlar.
Bemisia tabaci yılda kaç döl verir?
Yılda 9-15
döl verirler.Larva ve erginler bitki özsuyunu emerek beslenirler. azalmasına neden olurlar. Bu durum bitki büyümesini olumsuz yönde etkiler.
Beyaz sinek ne yapar?
Beyaz sinek erginleri, bitki özsuyuyla beslenen minik, güve benzeri böceklerdir. Birkaç bitki virüsünün yayılması ve bitkide küf oluşumunu teşvik ederek bir dizi üründe ciddi ürün kayıplarına neden olurlar. Hem erginlerden hem de larvalardan doğrudan besleme, çok yüksek oranda bal özü salgılamasıyla sonuçlanır.
Bitki zararlıları nelerdir?
Bitki zararlıları çok fazladır ve çok değişik şekilde bitkiye zarar verirler. Kırmızı örümcek, yaprak biti vb. bitkilerde görülen
zararlılar iken danaburnu, salyangoz, sümüklü böcek, çekirge, fare vb. ise toprakta görülen zararlılardandır.
Larva nasıl çoğalır?
Larvalar su içerisinde beslenerek büyürler ve gelişirler.
Larva evresinin ardından kısa bir pupa evresi sonunda ergin sivrisinekler meydana gelirler. 10C ve üzeri hava sıcaklıklarında etkin olarak ürerler; 30C ve üzeri hava sıcaklığında yumurtadan ergin birey oluşma süresi ortalama 10 gündür.