75 ceza puanı nedir?

İçindekiler:

  1. 75 ceza puanı nedir?
  2. Aday sürücü süresi ne kadar?
  3. Aday sürücü ne zaman kalkar?
  4. Aday sürücü olduğunu nasıl anlarız?
  5. Ceza puanı 100 olursa ne olur?
  6. Aday sürücü belgesi hangi durumlarda iptal edilir?

75 ceza puanı nedir?

Stajyer ehliyete sahip sürücülere normal ehliyet sürücülerinin aksine 75 ceza puanı verilen sistemdir. 2 yıl boyunca sürücü 75 ceza puanına sahip olur. Eğer stajyer sürücü 2 yıl boyunca 75 ceza puanını doldurursa ehliyetine el konulur ve psikoteknik testine girmesi ve psikoteknik belgesi alması gerekir.

Aday sürücü süresi ne kadar?

İlk defa sürücü belgesi alanlar ile herhangi bir sebeple sürücü belgesi iptal edilmiş olup yeniden sürücü belgesi alanlar, belgenin alındığı tarihten itibaren iki yıl süre ile aday sürücü olarak kabul edilir.

Aday sürücü ne zaman kalkar?

1- Aday sürücülük 01.01.2016 tarihinden itibaren başlatılacaktır. 2- Aday sürücülük sürücü belgesinin alındığı tarihten itibaren iki yıl süreyle devam edecektir. 3- Aday sürücünün yanında refakatçi bulunmadan kendi başına araç kullanabilecektir.

Aday sürücü olduğunu nasıl anlarız?

Emniyet sisteminde kaydınızda görünmektedir. Ehliyet'in normal mi stajyer ehliyet mi olduğunu anlamak için ehliyetin veriliş tarihini bilmeniz yeterlidir. Veriliş tarihinden itibaren 2 yıl geçmiş ise normal ehliyet olarak değerlendirilmektedir.

Ceza puanı 100 olursa ne olur?

Bir yıl içinde üç defa (100) ceza puanını dolduran sürücülerin sürücü belgeleri süresiz olarak iptal edilir. Ölümle sonuçlanan trafik kazalarına asli kusurlu olarak sebebiyet veren sürücülerin sürücü belgeleri ise (1) yıl süre ile geri alınır.

Aday sürücü belgesi hangi durumlarda iptal edilir?

Bu kişiler aday oldukları süre içinde, kırmızı ışığı ihlal etmek, hız kurallarına uymamak, dönüş kurallarına riayet etmemek, yaya veya okul geçitlerine yaklaşırken araçları yavaşlatmamak ve bu geçitlerden geçmek üzere olan kişi ve öğrencilere ilk geçiş hakkını vermemek ve emniyet kemeri veya koruyucu başlığı takmamak ...