Aracın titremesi neden olur?

İçindekiler:

  1. Aracın titremesi neden olur?
  2. Rölanti devri kaç olmalı?
  3. Benzinli araç rölanti devri kaç olmalı?
  4. Rölanti devri ne demek?

Aracın titremesi neden olur?

Ön takımlarda rotiller veya rot kollarında bir problem varsa araba titreme yapacaktır. Diğer yandan lastik durumu da bu hızlarda titremelere sebep olabilir. Sıfır aldığınız lastiklerinizde bile bazen bozulma ve aşınmalar olabilir. ... Ayrıca jantlarınızın da yamulması sebebi ile de araç yüksek hızlarda titreme yapabilir.

Rölanti devri kaç olmalı?

Bir aracın rölantide olması araçta kullanılan motor tipine ve markasına göre değişmekte olup, genelde motor devrinin 5 devir/dakika arasında olmasıdır. Bu devirlerin altında motor çalışırken ya tekler veya durur. Motor çalışmasına rağmen aracın hareket etmemesini sağlayan aktarma organlarıdır.

Benzinli araç rölanti devri kaç olmalı?

Aracın gaza basmadan 0,850 ila 0,950 devir arasında çalışıyor olması rölantisinin düzgün olduğunu gösterir. Aracın rölantide çalışma şekli kış aylarında ve yaz aylarında değişebilir. Başka bir ifadeyle araç soğukken rölanti devri biraz yüksek olabilir.

Rölanti devri ne demek?

Rölanti; aracın çalışabileceği minimum devir sayısına denir. Motor, rölanti durumdayken motor çalışmaya devam eder. Ancak rölanti devrinde bir dengesizlik olursa motor kendini stop eder. Rölanti devrinin ayarının yüksek olması durumunda ise yakıt sarfiyatı fazla olur.