Meblağ ne demek TDK?

İçindekiler:

  1. Meblağ ne demek TDK?
  2. Meblağ Türkçe mi?
  3. Bloğun nasıl yazılır TDK?
  4. Meblağ nasil yazilir TDK?
  5. Büyük meblağ ne demek?
  6. Meblağ mi Meblag mi?
  7. Mevla türkçe ne demek?
  8. Mevla Kelime anlamı ne demektir?
  9. Meblağ para ne demek?
  10. Meblağı mı Meblağyı mı?
  11. Bir denizaltı ne kadar derine inebilir?

Meblağ ne demek TDK?

Türk Dil Kurumu'na göre Meblağ kelimesinin anlamı: Para miktarı, tutar.

Meblağ Türkçe mi?

Meblağ kelimesi Türkçe'de "varılan tutar, toplam" anlamına gelir. Arapça blġ kökünden gelen mablaġ مبلغ z "varılan tutar, toplam" sözcüğünden alıntıdır. ... Meblağ kelimesi tarihte bilinen ilk kez Câmi-ül Fürs (1501) eserinde yer almıştır.

Bloğun nasıl yazılır TDK?

“Sevgili Aşut, TDK, 'blok' sözcüğü için '/-i/ ve /-e/ ünlüsü aldığında bloğu, bloğa biçiminde yazılır' diyor.

Meblağ nasil yazilir TDK?

Mebla nasıl yazılır sorusunun TDK'ya göre cevabı: "meblağ" şeklindedir. 'ğ' Türkçe'ye has bir harftir ve birçok kelimede de bulunmaz. Ancak TDK'ya göre mebla kelimesinin doğru yazılışı meblağ şeklindedir.

Büyük meblağ ne demek?

Para miktarı, tutar.

Meblağ mi Meblag mi?

Mebla nasıl yazılır sorusunun TDK'ya göre cevabı: "meblağ" şeklindedir. 'ğ' Türkçe'ye has bir harftir ve birçok kelimede de bulunmaz. Ancak TDK'ya göre mebla kelimesinin doğru yazılışı meblağ şeklindedir.

Mevla türkçe ne demek?

Mevla kelimesi Türkçe'de "veli, egemen, efendi, yönetici" anlamına gelir. Arapça wly kökünden gelen mawlā مولا z "veli, egemen, efendi, yönetici" fiilinden alıntıdır. Arapça fiil Arapça waliya ولِىَ z "gözetti, yönetti" fiilinden türetilmiştir. Daha fazla bilgi için velayet maddesine bakınız.

Mevla Kelime anlamı ne demektir?

Mevla kelimesinin manası nedir? MEVLÂ 1. Kâinâtın yegâne sâhibi ve efendisi durumunda olan Allah: Hîç mahlûkta yok kudret-i îcâd-ı umûr / Her ne eyler eser-i kudret-i Mevlâ eyler (Fuzûlî'den).

Meblağ para ne demek?

[l ince] (ﻣﺒﻠﻎ) i. (Ar. bulūġ “bâliğ olmak, sonuca erişmek”ten meblaġ) Para miktârı, akçe, para, tutar: Meselâ bir kimse filânın filâna şu kadar kuruş deyni vardır, ben dahi ona kefîlim dese ve asîlin inkârı üzerine dâyin iddia etse meblağ-ı mezbûru kefîlin vermesi lâzım gelir (Cevdet Paşa).

Meblağı mı Meblağyı mı?

MEBLAĞ MI, MEBLA MI? Mebla nasıl yazılır sorusunun TDK'ya göre cevabı: "meblağ" şeklindedir. 'ğ' Türkçe'ye has bir harftir ve birçok kelimede de bulunmaz. Ancak TDK'ya göre mebla kelimesinin doğru yazılışı meblağ şeklindedir.

Bir denizaltı ne kadar derine inebilir?

Günümüzde kullanılan askeri sınıf denizaltıların 400-450 metreden başlayıp 750-800 metre arasına kadar test derinlikleri var. 800 üzeri 1-2 denizaltı "belki" vardır. Ezilme derinliği bu test derinliklerinden daha fazla oluyor ama çoğu zaman test etmek pek mümkün değil, çoğu tahmini veriliyor.