Tarım arazilerinin satışı nasıl olacak?

İçindekiler:

  1. Tarım arazilerinin satışı nasıl olacak?
  2. Hangi tarım arazileri satılamaz?
  3. Tarım arazileri satılabilir mi?
  4. Kaç dönüm tarla satılır?
  5. Tarla için vergi ödenir mi?

Tarım arazilerinin satışı nasıl olacak?

Tarımsal araziyi satmak isteyen şahıs ile alıcı Taşınmazın bulunduğu tapu müdürlüğüne başvururlar. Tapu Müdürlüğü bu arazinin satışının yapılıp yapılamayacağı konusunda İl yada İlçe Tarım Müdürlüğüne görüş sorar.

Hangi tarım arazileri satılamaz?

2014 yılı içerisinde Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yeni düzenlemeler gereğince; bölünemez büyüklükteki tarım arazilerinde oluşmuş hisselerin üçüncü şahıslara satılması devredilmesi veya rehin edilmesi yasaklanıyor.

Tarım arazileri satılabilir mi?

Yeter gelirli tarımsal arazi büyüklüklerinin hesaplanmasında, aynı kişiye ait ve Bakanlıkça aralarında ekonomik bütünlük bulunduğu tespit edilen tarım arazileri birlikte değerlendirilir. Yeter gelirli tarımsal arazilerin ekonomik bütünlüğe sahip olmayan kısımları Bakanlığın izni ile satılabilir.

Kaç dönüm tarla satılır?

Toprak koruma ve Arazi kullanımı kanunu ile medeni kanunda düzenleme yapılarak tarla olarak geçen araziler artık bölünemeyecek. Tarım arazileri 20 dönümden küçük olamayacak. Önceleri miras yolu ile kalan tarla vasfında bulunan araziler mirasçılar arasında bölünebiliyordu.

Tarla için vergi ödenir mi?

Emlak vergisi kanunu gereğince, Türkiye sınırları içinde bulunan bina, arsa ve araziler emlak vergisinin konusuna giriyor. Tarlalar için de vergi ödemesi yapılıyor.