4357 sayılı kanun nedir?

İçindekiler:

  1. 4357 sayılı kanun nedir?
  2. 4357 sayılı Kanun yürürlükten kalktı mı?
  3. 1702 sayılı kanun nedir?
  4. 1702 sayılı kanun yürürlükten kaldırıldı mi?
  5. Öğretmenlere hangi kanuna göre ceza verilir?
  6. 1072 sayılı kanun nedir?
  7. Öğretmenler hangi kanuna göre ceza alır?
  8. Kınama cezası hangi durumlarda verilir?
  9. Langırt oyununu kim buldu?
  10. Langırt okullarda serbest mi?
  11. Kınama cezası nasıl verilir?

4357 sayılı kanun nedir?

4357 sayılı Kanun'un gerekçesinde, bu sandığın kuruluş nedeni ve amacı şöyle açıklanmaktadır : “... madde, öğretmenlerden hastalananlara, evlenenlere, çocuk doğuranlara, çocuklarını okutacaklara, ölenlerin ailelerine yardım etmek üzere kurulacak (Sağlık ve İçtimai Yardım Sandığı) na aittir.

4357 sayılı Kanun yürürlükten kalktı mı?

4357 Sayılı Kanun, 14.03.2014 tarihli ve 28941 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 6528 Sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un 27. maddesiyle yürürlükten kaldırılmıştır.

1702 sayılı kanun nedir?

1702 sayılı İlk ve Orta Tedrisat Muallimlerinin Terfi ve Tecziyeleri Hakkında Kanununda ortaokul ve lise öğretmenlerinden suç işleyenlere yapılan soruşturma neticesinde verilecek disiplin hükümleri içeren ceza maddeleri bulunmaktadır.

1702 sayılı kanun yürürlükten kaldırıldı mi?

Fakat, Cuma ve 28941 Sayılı Resmi Gazetede Yayımlanan 6528 Sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 27. maddesinin 1. ve 2. fıkrasındaki hükümler ile 1702 sayılı Kanun tamamen yürürlükten kaldırılmış, 4357 sayılı Kanunun da ...

Öğretmenlere hangi kanuna göre ceza verilir?

1702 sayılı Kanun mülga olduğu, 4357 sayılı Kanunun da disiplin hükümleri yürürlükten kaldırıldığı için, öğretmenlere hali hazırda, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunda yer alan disiplin hükümleri ve 6245 Sayılı Harcırah Kanuna göre ceza verilmesine imkan tanıyan hükümler bulunmaktadır.

1072 sayılı kanun nedir?

Türk Ceza Kanununun 228 inci maddesinin kapsamı dışında kalsa bile umuma mahsus veya umuma açık yerlerde her ne ad altında olursa olsun kazanç kasdiyle oynanmasa dahi rulet, tilt ve benzeri baht ve talihe bağlı veya maharet istiyen, otomatik, yarı otomatik el veya ayakla kullanılan oyun alet veya makinaları ile ...

Öğretmenler hangi kanuna göre ceza alır?

Bu maddelere göre; İhtar, Tevbih, Ders ücretlerinin kesilmesi, Maaş kesilmesi, Kıdem indirilmesi, Derece indirilmesi, İstifa etmiş sayılmak, Vekâlet emrine alınmak, Meslekten çıkarılmak, terfi etmemek, derece terfisi verilmemesi ve ortaokul öğretmenini ilkokul öğretmeni olarak atamak, emekliliğe sevk etmek ve Devlet ...

Kınama cezası hangi durumlarda verilir?

Kınama cezasını gerektiren fiil ve haller şunlardır: a) Verilen emir ve görevlerin tam ve zamanında yapılmasında. görev mahallinde Bankaca belirlenen usul ve esasların yerine• getirilmesinde. görevle ilgili resmi belge. araç ve gereçlerin korunması. kullanılması ve bakımında kusurlu davranmak, b) Eşlerinin.

Langırt oyununu kim buldu?

Benzerlerine 1890'larda da rastlansa da modern langırt ilk olarak 1921 yılında İngiliz Harold Searles Thornton tarafından icat edildi. Thornton 1922'de langırtın patentini aldı.

Langırt okullarda serbest mi?

MEB: Kumar öğeleri olmadığı sürece okullarda 'Langırt' serbesttir.

Kınama cezası nasıl verilir?

Kınama cezası, verildiği tarihten itibaren hüküm ifade eder ve derhal uygulanır. Disiplin cezaları memurun özlük dosyasına işlenir. Kınama cezası alan memur, kınama cezasının uygulanmasından 5 sene sonra atamaya yetkili amire başvurarak, verilmiş olan cezalarının özlük dosyasından silinmesini istenebilir.