Regaip Kandili ni neden kutluyoruz?

İçindekiler:

  1. Regaip Kandili ni neden kutluyoruz?
  2. Regaip Kandili'n anlamı ne?
  3. Miraç Kandili nedir neden kutlanır?
  4. Regaip kandili nedir ve ne içindir?
  5. Miraç Gecesi neler yapılır?

Regaip Kandili ni neden kutluyoruz?

Allahü teâlâ, bu gecede, müminlere, ragibetler [ihsanlar, ikramlar] yapar. Bu geceye hürmet edenleri affeder. Bu gece yapılan dua kabul olur, namaz, oruç, sadaka gibi ibadetlere, sayısız sevaplar verilir. Regaib gecesini ibadetle geçirmeli, kazası olan, hiç değilse bir günlük kaza namazı kılmalı!

Regaip Kandili'n anlamı ne?

Regaip Kandili, mübarek ayların habercisidir. Receb'in ilk cuma gecesine Regaib gecesi denir. Bu geceye Regaib gecesi ismini melekler vermişlerdir. Her Cuma gecesi kıymetlidir.

Miraç Kandili nedir neden kutlanır?

Receb Ayının 27. Günü olan bu özel gece, Peygamber Efendimizin göğe yükselişinin gerçekleştiği gecedir. Miraç kandili tamamen ibadetlere ayrılmalıdır. ... Allahu Teala tarafından işlenen günahların affedildiği ve duaların kabul edildiği bu gece her sene Müslümanlar tarafından bol ibadet ve dualar ile kutlanmaktadır.

Regaip kandili nedir ve ne içindir?

Terim olarak Regâib, Türkçe'de kandil dediğimiz mübârek gecelerden biridir. Bu gecede Yüce Allah'ın rahmet, bağış ve yardımlarının dağıtıldığına inanılır. Diğer bir ifadeyle bu ümit ve inançla Yüce Allah'a ibadet edilir.

Miraç Gecesi neler yapılır?

  1. Oruç Tutmak. Recep ayının 27. gecesine denk gelen Mîraç Kandili'nin gündüzünde Allah dostları oruç tutulmasını tavsiye ediyorlar.
  2. Kaza namazı ve Nafile Namazı Kılmak. ...
  3. Kur'ân-ı Kerîm Okumak. ...
  4. Tevbe İstiğfar Etmek. ...
  5. Dua Etmek. ...
  6. Salavat Getirmek. ...
  7. Sadaka Vermek.