Bars anlami nedir?

İçindekiler:

  1. Bars anlami nedir?
  2. Bars ne demek eski Türkçe?
  3. Bars ne demek TDK?
  4. Pars Türkçe kökenli mi?
  5. Barkir ne demek Osmanlıca?
  6. Tengiz kelime olarak ne demek?
  7. Cengiz Han kuranda geçiyor mu?

Bars anlami nedir?

Bars “Kedigillerden, genellikle Asya ve Afrika'nın sıcak bölgelerinde yaşayan, postu benekli, bazen de düz siyah, çevik, yırtıcı, etçil, memeli hayvan.” anlamına gelmektedir.

Bars ne demek eski Türkçe?

Eski Türkçe sözcük, Ad halinde (kedigiller) pars anlamına gelir. Eski Türkçe dilinden alınan bars kelimesi "Esnegen bars men. Kamuş ara başım.

Bars ne demek TDK?

(II) a. 1. Danslı, içkili eğlence yeri: “Barın kapısından bir adam fırladı.” -A. İlhan. 2. Ayaküstü içki içilen eğlence yeri: “Barlarda, gazinolarda millî dilin konuşulduğunu pek işitmezdiniz.” -O. S.

Pars Türkçe kökenli mi?

Erkek çocukları için tercih edilen isimler arasında yer alan "Pars" ismi, Türkçe kökenli isimlerden birisi olmaktadır. ... Pars, kedigiller familyasına ait olan bir hayvan türü olmaktadır.

Barkir ne demek Osmanlıca?

bargir / bârgîr / بارگير Yük taşıyan. Beygir.

Tengiz kelime olarak ne demek?

Duygularını açmakta zorlanan, zaman zaman esrarengiz davranan, hatta bazen tanımakta bile zorlanılan, üzüntü ve sevinci bir arada yaşayan, olaylar karşısında sağduyulu davranan, yaratıcılık özelliğine sahip olan, bazı konularda inatçı ve ısrarcı olan, iç dünyasında kırılgan olan, akademik anlamda okumayı seven bir ...

Cengiz Han kuranda geçiyor mu?

Cengizhan ismi Kur'an-ı Kerim'de bulunmamaktadır.