Hormon testi sağlık ocağında yapılır mi?

İçindekiler:

  1. Hormon testi sağlık ocağında yapılır mi?
  2. Hormon bozukluğu testi nerede yapılır?
  3. Hormon testi için hangi doktora gidilir?
  4. Aile hekimi şeker testi yapar mı?

Hormon testi sağlık ocağında yapılır mi?

Rutin olarak istenen hormon testlerinin çoğu hemen her sağlık merkezinde yapılabiliyor ancak bazı özel hormon testleri için belli başlı sağlık merkezlerine gidilmesi gerekiyor. Sağlık ocaklarında kan alındığı biliniyor ancak hormon testi için sağlık ocağı zaman zaman yeterli olmayabilir.

Hormon bozukluğu testi nerede yapılır?

Hormon bozukluğu yaşayan kişilerin ilk olarak hastanenin dâhiliye bölümüne gitmesi gerekir. Burada yapılacak olan muayeneden sonra gerekli olan yönlendirmeler yapılır.

Hormon testi için hangi doktora gidilir?

Jinekoloji uzmanları kadınlık hormonlarının değerlendirmesini yaparken vücutta bulunan diğer hormonların bozuklukları için ise endokrinoloji bölümüne gidilmelidir. Hastane veya sağlık kuruluşunda endokrinoloji bölümü bulunmuyorsa kadınlık hormonları dışındaki diğer hormonlar dahiliye bölümünü de ilgilendirmektedir.

Aile hekimi şeker testi yapar mı?

Ülkemizde özel sağlık kurumları ve Devlet kurumlarında tokluk kan şekeri, açlık kan şekeri gibi kan testleri yapılmaktadır. Sağlık ocağında tokluk kan şekeri yapılır sorusunun yanıtı ise güncel adıyla Aile Sağlığı Merkezlerinde hekimin diyabet tanısı için istemesi üzerine tokluk kan şekeri testi yapılır.