Lahana turşusu yemeği nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Lahana turşusu yemeği nasıl yapılır?
  2. Turşu kavurma nasıl kurulur?
  3. Turşu mıhlaması nasıl yapılır?
  4. Pezik turşusu kavurması nasıl yapılır?
  5. Dal turşusu nasıl kavrulur?

Lahana turşusu yemeği nasıl yapılır?

Pirinçleri yıkayıp suda biraz bekletiyoruz. Lahanayı küçük küçük kesip bir tabağa alıyoruz. Soğanı küp küp kesip tencereye ocağa koyup sıvı yağı koyup üzerine soğanı koyup kavuruyoruz. Soğanlar kavrulduktan sonra lahanayı koyup yumuşatıyoruz. 5-10 dk. pişiriyoruz.

Turşu kavurma nasıl kurulur?

Turşu Kavurması Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Bir kabın içerisinde suyla bekletip fazla tuzundan arındırdığınız fasulye turşularını süzün ve verev bir şekilde iri iri doğrayın.
  2. Soğanları ince ince yarım halka şeklinde doğrayın ve derince bir tavada ısıttığınız zeytinyağı ve tereyağında, soğanlar pembeleşene dek güzelce kavurun.
Daha fazla öğe...

Turşu mıhlaması nasıl yapılır?

Turşunun tuzu ve biberi olduğu için ayrıca konulmaz. Kavrulan karışım mıhlama sahanına alınır, üzerine 5-6 yumurta kırılır. Yumurtayı kırmadan önce turşular kaşıkla aralanır, buraya kaşığın ucu ile tereyağı konur ve yumurta eriyen yağın üzerine kırılır. Yumurtaların üzerine tuz ekilip ağzı kapatılır 2-3 dk. pişirilir.

Pezik turşusu kavurması nasıl yapılır?

TARİFİ - NASIL YAPILIR ? : Soğanlarımızı küp küp doğrayıp tencereye alıyoruz. Yağlarımızı küp biraz kavurup kıymamızı koyalım. İyice kavurup, salçamızı da koyup, doğranmış dal turşularımızı koyup 10 dk. kadar kavuralım. Dal (Pezik) Turşusu Kavurması hazır.

Dal turşusu nasıl kavrulur?

Dal Turşu Kavurması Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Tencereye sıvı yağı koyalım.
  2. Küp küp doğranmış soğanı ilave edelim.
  3. Soğanlar pembeleşince salçayı ekleyelim.
  4. Sonrasında dal turşumuzu ekleyelim.
  5. Tuz, karabiber ve pulpiberi de ekleyip kapağını kapatalım.Arada karıştıralım.20 dakika kadar kavuralım. Servise hazırdır.