Mühleti ne demek?

İçindekiler:

  1. Mühleti ne demek?
  2. Mühlet ne demek TDK?
  3. Müddet sözlükteki anlamı nedir?
  4. Bir süre nasıl yazılır?
  5. Iflas mühleti nedir?
  6. Mühlet Türkçe mi?
  7. Şems i Sermed ne demek?
  8. Sermet kelimesi ne demek?
  9. Bir süre kelimesi nasıl yazılır TDK?
  10. Konut Türkçe mi?
  11. Maalesef Türkçe mi?

Mühleti ne demek?

(ﻣﻬﻠﺖ) i. (Ar. muhlet) Bir işin yapılması veya bir borcun ödenmesi için verilen belirli süre, vâde, mehil: Âlemin yaptığını yapacağız. Borcumuzu vermeyeceğiz, mühlet isteyeceğiz (Burhan Felek). ѻ Mühlet vermek: Belli bir süre belirlemek: Tam iki sene verildi mühlet / Bütün âşıklar düştü ümîde (Yusuf Z.

Mühlet ne demek TDK?

bir iş veya borç için belirli bir süre tanımak: “Hatta merkez kumandanı kendisine üç gün mühlet vermiş, hemen yola çıkması için diretmişti.” -Y. K. Karaosmanoğlu.

Müddet sözlükteki anlamı nedir?

Bir şeyin, bir olayın başı ile sonu arasında geçen zaman aralığı, zaman bölümü, süre. Bir müddet beraber gittikten sonra vedalaşıp ayrılmışlar.

Bir süre nasıl yazılır?

Bu kelime genellikle Birsüre şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Bir süre şeklinde olmalıdır.

Iflas mühleti nedir?

​İtalyanca “concordato” kelimesinden dilimize geçen konkordato aslında “iflas anlaşması” demek. İflas ertelenmesi kurumunun kaldırılması ile oluşan boşluğu doldurması için getirilmiş bir anlaşma çeşididir. Konkordato aslında şirketlerin borçlarını yeniden yapılandırması için başvurdukları hukuki bir yöntem.

Mühlet Türkçe mi?

Dilimize Arapçadan geçmiş olan Mühlet kelimesi, 13. yüzyılda literatüre girdi. Bu sözcük önceden sadece borçlulara ödeme yapmaları için verilen süre anlamında kullanılırdı. Günümüzde zaman ve süreç manasında da kullanılan mühlet birçok tamlamanın içinde de yer alır.

Şems i Sermed ne demek?

şems-i sermed / شَمْسِ سَرْمَدْ Devamlı olarak herşeyi nurlandıran ve aydınlatan Allah.

Sermet kelimesi ne demek?

SERMET – SERMED 2. i. Sonsuz olma, ebedîlik: Yedin ger her kapıda zahme-i red / Velî seddolmamıştı bâb-ı sermed (Şemseddin Sivâsî).

Bir süre kelimesi nasıl yazılır TDK?

Bu kelime genellikle Birsüre şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Bir süre şeklinde olmalıdır.

Konut Türkçe mi?

Uzun yıllar boyunca dilimizde yer alan konut kelimesi, yurttaşların gerek günlük hayat gerekse sosyal medyada yararlandığı ve kullandığı sözcüklerden birisi olarak öne çıkmaktadır. Türk Dil Kurumu'na (TDK) göre çeşitli anlamları olan konut kelimesi, Türkçe'de tek başına ya da farklı cümleler ile beraber kullanılabilir.

Maalesef Türkçe mi?

Maalesef kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. Maalesef kelimesi Arapça kökenlidir.