Atatürk çiçeği neyi temsil eder?

İçindekiler:

  1. Atatürk çiçeği neyi temsil eder?
  2. Atatürk çiçeği özellikleri nedir?
  3. Atatürk çiçeği ne zaman açar?
  4. Atatürk çiçeği neden kırmızı olmuyor?
  5. Atatürk çiçeği nasıl ortam sever?
  6. Atatürk çiçeği saksı değişimi nasıl yapılır?

Atatürk çiçeği neyi temsil eder?

Özellikle Hıristiyan dünyasında sıkça karşımıza çıkan bir çiçek. İngilizcede Poinsettia olarak da bilinen bu çiçek, yıldız şeklindeki yaprak deseniyle ve kırmızı renginin Hz. İsa'nın çarmıha gerilişini temsil etmesiyle noellerin vazgeçilmez bir dekoratif alternatifi.

Atatürk çiçeği özellikleri nedir?

Özellikleri = Tipik olarak 60 cm-5 m kadar boylanırlar. Koyu yeşil renkli yaprakları büyük, uzun ve sivri uçludur. Çanak yaprakları kırmızı, pembe veya beyazdır. Çanak yapraklar çoğunlukla çiçek zannedilmektedir; fakat gerçek çiçekleri çok küçük, sarı renkli ve gösterişlidir.

Atatürk çiçeği ne zaman açar?

ATATÜRK ÇİÇEĞİ BAKIMININ PÜF NOKTALARI * Aralık, Ocak ve Şubat aylarında çiçek açar. Çiçek açma dönemi olan kış aylarında haftada bir kez sulanması yeterken bahar aylarında haftada iki kez sulamanızda fayda var. Aşırı sulamamaya dikkat etmelisiniz.

Atatürk çiçeği neden kırmızı olmuyor?

Aşırı gün ışığına maruz kalan bitki devamlı yeşil kalarak yaprakları kızarmaz. Bitkinizi özellikle kasım ayında yeşil yaprakları oluştuk tan sonra yarı ışık bir yerde tutmanız bitkinin yapraklarının kızmasını sağlayacaktır.

Atatürk çiçeği nasıl ortam sever?

Atatürk çiçeği bitkisi ne çok sıcak ne de çok soğuk havalardan hoşlanıyor. Bu nedenle bulunması için en ideal sıcaklıkların 10 ila 19 derece arasında olan sıcaklıklar olduğu söyleniyor. Aynı şekilde güneş ışığına doğrudan maruz kalmayı sevmeyen bitki, aydınlık ortamlardan hoşlanıyor.

Atatürk çiçeği saksı değişimi nasıl yapılır?

Atatürk Çiçeği Saksı Değişimi Atatürk çiçeğinin saksısı ise bitkinin hava almasına ve fazla suyu dışarı atmasına yardımcı olan delikli ve tablalı bir saksı olmalıdır. Saksı değişimi için en uygun dönem nisan – mayıs ayıdır ve saksı değişimini yılda bir kez yapmak önemlidir.