Cimcime diye kime denir?

İçindekiler:

  1. Cimcime diye kime denir?
  2. Çitlembik argoda ne demek?
  3. Çitlembik gibi kimlere denir?
  4. Çitlembik ne demek halk dilinde?
  5. Çitlembik nedir ne işe yarar?
  6. Çitlembik ağacı meyvesi nedir?

Cimcime diye kime denir?

Ayrıca cimcime kelimesi tatlı ve ufak bir karpuz cinsi olarak da biliniyor. Cimcime Kime Denir? Cimcime kelimesi ufak tefek ve tatlı bir yapısı olan çocukları ya da kadınları tarif etmek için kullanılan bir kelimedir. ... Çocuksu ve sevimli kadınları tarif etmek için de bu kelime tercih edilebiliyor.

Çitlembik argoda ne demek?

Çitlembik gibi: (deyiminin anlamı) Ufak tefek, esmer ve sevimli (kız).

Çitlembik gibi kimlere denir?

Çitlembik gibi: (deyiminin anlamı) Ufak tefek, esmer ve sevimli (kız).

Çitlembik ne demek halk dilinde?

Türk Dil Kurumuna göre çitlembik; kara ağaçgiller familyasında yer alan kerestesi oldukça sert olan, düz kabukları bulunan oldukça dayanıklı ağaç türüne verilen isimdir. Menengiç ismi ile de bilinmektedir.

Çitlembik nedir ne işe yarar?

Karın ağrılarını azaltıyor, mideyi rahatlatıcı bir etki gösteriyor. İştah açıcı özellikler gösterdiğinden kilo almak isteyenlere yardımcı oluyor. Bir türlü bitmek bilmeyen öksürüğün kesilmesini sağlıyor. Ölçülü bir şekilde kullanıldığında böbreklerin sağlıkla çalışmasına destek olduğu biliniyor.

Çitlembik ağacı meyvesi nedir?

Çitlembik menengiç ağacında yetişen minik yapılı bir meyvedir. Yöreler arasında farklı isimlerle anılan bu meyveye ülkemizde meniş, çıtlık, çedene, menekiş ve çöğre gibi adlar verilmektedir. Mercimekten biraz daha büyük olan bu meyveler siyah ve koyu kırmızı renkte kendini belli eder.