Anlam derinliği ne demek?

İçindekiler:

  1. Anlam derinliği ne demek?
  2. Türkçe tutarlılık nedir?
  3. Kalıcılık nedir örnek?
  4. Duruluk nedir kisa?
  5. Paragrafta tutarlılık ne demek?
  6. Paragrafta yalınlık ne demek?

Anlam derinliği ne demek?

Bir şeyin dip tarafının yüzeye, ağıza olan uzaklığı. Bir cismin en ve boy dışındaki üçüncü boyutu. Bulunulan yere göre uzakta olan yer.

Türkçe tutarlılık nedir?

Bir söylenenin, diğer söylenenlerle gerçeklik veya doğruluk açısından aynı niteliği taşıma durumudur. Kişinin anlattıkları önceki anlattıklarıyla çelişmemelidir; yaptıklarına ters düşmemelidir. “Ya konuştuğun gibi ol, ya olduğun gibi konuş.” sözü kişi tutarlılığının ölçüsü olmalıdır.

Kalıcılık nedir örnek?

Bir eserin, tüm çağlara hitap edip her dönemde insanlarda edebî bir zevk uyandırmasına kalıcılık denir. Kalıcılık, sadece edebiyat değil diğer sanat dalları için de geçerli bir kavramdır. Türk edebiyatı açısından bakıldığında Fuzûlî, Bâkî ve Yunus Emre gibi sanatçılar kalıcılığı yakalamış isimlerdir.

Duruluk nedir kisa?

Sade ve anlaşılır anlamına gelir. Katıksız ve saf kelimelerinin yerine de duru sözcüğü kullanılabilir. Edebiyatta ise gereksiz sözcük kullanımından ve tekrarından kaçınan anlatı biçimi, ''duruluk'' olarak tanımlanır.

Paragrafta tutarlılık ne demek?

Anlatımın mantık kurallarına uyması, duygusal ve düşünsel çelişkiler taşımaması, konudan sapılmaması tutarlılıkla ilgilidir.

Paragrafta yalınlık ne demek?

Yalın bir cümlede düşünce ve duygular kısa ve kesin ifadelerle dile getirilir. Yalın bir metnin dil ve ifadesi sade yani süssüzdür. Ağır (anlaşılması zor) sözcüklerin kullanılması ve süslü/sanatlı bir anlatım yalınlığı bozar.